Nejprodávanější e-knihy - prosinec 2020
historie a fakta

Vídeňský kongres - 20%
Autor na základě pamětí, zpráv diplomatů, deníkových záznamů a dalších materiálů představuje pestrý obraz tehdejšího politického života a umožňuje nahlédnout do zákulisí tohoto do té doby největšího mírového kongresu v dějinách.
historie a fakta
Ukázky

Vídeňský kongres

289 Kč
231 Kč
Osudové okamžiky Československa - 20%

Strhující kronika československých dějin v rozšířeném vydání Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí? Novinář Karel Pacner popisuje ty nejvýznamnější události z dějin Československa v historických i politických souvislostech.

historie a fakta
Ukázky

Osudové okamžiky Československa

399 Kč
319 Kč
Rudí barbaři před branami - 20%
(2x)
První opiová válka 1839-1842. Britové bojovali o legalizaci obchodu s opiem, otevření čínských přístavů a rozšíření diplomatických styků.
historie a fakta
Ukázky

Rudí barbaři před branami

159 Kč
127 Kč
Odložený život - 20%
(1x)
Biografie pražské rodačky Dity Krausové (nar. 1929), která prošla Terezínem, Osvětimí a Bergen-Belsenem. Ve své biografii popisuje dětství v Praze, vzpomíná na rodiče a kamarády. V listopadu 1942 přišlo předvolání do transportu a rodina putovala nejprve do Terezína a pak do Osvětimi.
historie a fakta
Ukázky

Odložený život

249 Kč
199 Kč
Hospodářský vzestup českých zemí od poloviny 18. století do konce monarchie - 20%
Monograficky pojatá učebnice obsahově vychází z druhého dílu Dějin hospodářství českých zemí od počátku industrializace do současnosti, který vyšel téměř před deseti lety.
historie a fakta
Ukázky

Hospodářský vzestup českých zemí od poloviny 18. století do konce monarchie

300 Kč
240 Kč
Husitský válečník - 20%
České země jsou dlouhé roky zmítány vojenským konfliktem. Evropa se před husitskými "božími bojovníky" doslova třese. Vojenské řemeslo se pro mnoho obyvatel našeho území stalo denním chlebem. Nekonečné pochody polních vojsk, kolony vozů...
historie a fakta
Ukázky

Husitský válečník

254 Kč
203 Kč
Krásná i bezbožná tajemství našich dějin - 20%
Český středověk tone v příšeří... Přesto, jsme-li vybaveni znalostí toho, co se v písemné, výtvarné či hmotné podobě přece jen dochovalo, před námi vyvstávají postavy a děje, které až překvapivě připomínají sváry, lásky a vášně doby současné.
historie a fakta
Ukázky

Krásná i bezbožná tajemství našich dějin

149 Kč
119 Kč
Vznik Evropy - 20%
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
historie a fakta
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
159 Kč
Doba zkoušek a naděje - 20%
(3x)
Válečný deník katolického děkana Františka Wonky zachycuje život v západočeském městě Manětíně nedaleko Plzně, na hranicích protektorátu, v letech 1938 – 1945.
historie a fakta
Ukázky

Doba zkoušek a naděje

119 Kč
95 Kč
Zrození státu - 20%
(1x)
V knize Zrození státu se čtenář dozví, co dnes badatelé soudí o vzniku a stabilizaci nejstarší státnosti v prvotních civilizačních ústředích Starého světa - Egyptě, Mezopotámii, Indii a Číně.
historie a fakta
Ukázky

Zrození státu

210 Kč
168 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 282 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 29 > >>