Nejprodávanější Kniha - prosinec 2020
společenské vědy

Musí být ekologie alarmistická? - 11%
Česká politická pravice musí mít svou „zelenou“ politiku. Poslední léta tento imperativ buď přehlíživě zanedbávala, anebo ho trestuhodně ignorovala.
společenské vědy

Musí být ekologie alarmistická?

221 Kč
196 Kč
Politika klanové myšlení - 11%
(1x)
Člověk je tvor společenský. Máme potřebu někam patřit. Nejdůležitějšími skupinovými identitami, za které se zabíjí a umírá, jsou na mnoha místech světa identity etnické, náboženské, sektářské nebo klanové.
společenské vědy

Politika klanové myšlení

441 Kč
392 Kč
Třídní (ne)spravedlnost - 11%
(2x)
Prakticky po celou dobu existence komunistického režimu byla perzekuce jeho odpůrců součástí politiky vládnoucí Komunistické strany Československa.
společenské vědy

Třídní (ne)spravedlnost

387 Kč
344 Kč
Už nejsme sami na světě - 11%
Studie o novém uspořádání globálního světa po rozpadu polárního světa studené války. O nových mimostátních činitelích formujících světovou poltiku, o novém způsobu válčení a nové konfliktualitě, která se vyznačuje asymetrií a deteritorializací.
společenské vědy

Už nejsme sami na světě

259 Kč
230 Kč
Válka je mým osudem - 11%

Přímo z první linie. Autentická reportážní kniha o válce v Sýrii.

Co se od roku 2019 odehrává v čím dál nepřehlednějším syrském konfliktu? Lenka Klicperová a Markéta Kutilová v bezprostřední reportáži sledují poslední bitvu s Islámským státem.

společenské vědy

Válka je mým osudem

314 Kč
279 Kč
Impérium jídla - 11%
(1x)
Kniha s pomocí úryvků z barvitě napsaného deníku jistého kupce žijícího v šestnáctém století živým způsobem popisuje osudy lidí i celých společností v uplynulých dvanácti tisíciletích, a to na příkladu potravin, které coby zdroje pěstovali nebo lovili, s nimiž obchodovali a které také konzumovali.
společenské vědy

Impérium jídla

359 Kč
319 Kč
Jak opravit budoucnost - 11%
(1x)
Známý kritik digitální revoluce tentokrát přichází s užitečnými návody, jak zvrátit znepokojivý vývoj v oblasti informačních technologií a otevřít si cestu k takové digitální budoucnosti, na kterou bychom se opět mohli těšit.
společenské vědy

Jak opravit budoucnost

313 Kč
278 Kč
Jak porozumět digitálnímu světu - 11%
Kanadský programátor a informatik Brian Kernighan nám touto knihou předkládá základní poznatky o tom, jak funguje počítačový hardware, software a sítě, a seznamuje nás s riziky, které počítače představují pro naše soukromí a bezpečnost.
společenské vědy

Jak porozumět digitálnímu světu

440 Kč
391 Kč
Neohrožené ženy - 11%
(4x)
Před 150 lety vedly ženy a muži velice rozdílné životy. Ženy nemohly volit ani samy si vydělávat peníze. Nemohly rozhodovat o vlastním těle. Rozhodovaly za ně otcové, až do chvíle, než se vdaly. Pak rozhodoval manžel. To se změnilo ve chvíli, kdy se
společenské vědy

Neohrožené ženy

313 Kč
278 Kč
Rozhovory na hraně zítřka
(2x)
Kniha obsahuje osmnáct podnětných rozhovorů s výraznými osobnostmi českého veřejného života o budoucnosti člověka, společnosti a planety. Zpovídáni byli odborníci a profesionálové napříč obory, kteří se zamýšleli nad možnou podobou našich zítřků.
společenské vědy

Rozhovory na hraně zítřka

53 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 435 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 44 > >>