Nejprodávanější e-knihy - únor 2020
přírodní vědy

Encyklopedie jehličnatých stromů a keřů - 20%
(1x)

V poslední době se setkáváme se stále větším zájmem o dřeviny, tedy stromy a keře. Tento zájem je patrný zejména u okrasných rodů a druhů, kde úzce souvisí se snahou o dokonalejší a také pestřejší uspořádání veřejných i soukromých sadovnických úprav. Dřeviny mají také značný význam národohospodářský a biologicko-ekologický. Tato encyklopedie představuje detailním způsobem skupinu dřevin jehličnatých. Je to skupina ve srovnání s listnáči skromnější na rody a druhy, ale mnohdy velmi bohatá na kultivary (odrůdy). V publikaci je obsaženo více jak 230 druhů a přes 2 000 kultivarů, variet, forem a subspecií. Kniha se snaží nejen stručně popsat většinu jehličnatých stromů a keřů, se kterými se můžeme setkat v našich zeměpisných šířkách – včetně jejich nároků na stanovištní podmínky, ošetřování, uplatnění a množení – ale zejména je i názorně předvést množstvím vyobrazení. Věříme, že tato publikace bude všem zájemcům platným pomocníkem při poznávání, pěstování, použití i množení popsaného druhového a odrůdového sortimentu jehličnanů.

přírodní vědy
Ukázky

Encyklopedie jehličnatých stromů a keřů

599 Kč
479 Kč
Encyklopedie listnatých stromů a keřů - 20%

S listnatými stromy a keři se můžeme setkat prakticky kdekoliv. Ať už se vydáme na procházku do přírody, botanické zahrady nebo třeba do zámeckého parku. Obklopují nás v našem okolí a tvoří nepostradatelnou součást našeho života. Kniha, kterou nyní držíte v rukou, si klade za úkol provést vás světem listnatých dřevin a ukázat vám rozmanitost jejich světa v šíři, jaká u nás nemá obdoby. Na bezmála 750 stranách je popsáno přes 4 700 druhů, poddruhů a kultivarů listnatých dřevin, které se vyskytují v zahradách, parcích a ve volné přírodě našich zeměpisných šířek. Text doprovází více než 3 000 barevných fotografií a kreseb, díky nimž je možné detailně se seznámit s většinou popisovaných druhů. V této knize poznáte dřeviny opravdu od A do Z. Proniknete do tajů jejich stavby i vývojových fází a skryté vám nezůstanou ani informace o jejich pěstování a množení. Encyklopedie listnatých stromů a keřů není určená jen pro botaniky, dendrology. Její bohatost a přehlednost ocení všichni milovníci přírody, kteří chtějí mít doma unikátní ucelenou encyklopedii o tomto tématu.

přírodní vědy
Ukázky

Encyklopedie listnatých stromů a keřů

1 099 Kč
879 Kč
Metody průzkumu historických materiálů - 20%
Publikace je určena především restaurátorům, kurátorům sbírek nebo historikům umění. Tedy těm, kteří nemají speciální přírodovědné znalosti, ale přicházejí do styku s materiálovými průzkumy uměleckých děl a často je také sami zadávají.
přírodní vědy
Ukázky

Metody průzkumu historických materiálů

169 Kč
135 Kč
1001 rostlin, pro radost z pěstování - 20%
Výpravná obrazová publikace je vskutku rozsáhlá, ale nevznikla proto, aby čtenáře zapletla do houštiny tisíce a jedné lákavé rostliny. Naopak pomůže v orientaci a výběru. Velikost souboru 50 Mb - vhodné pro PC
přírodní vědy
Ukázky

1001 rostlin, pro radost z pěstování

599 Kč
479 Kč
Citový život zvířat - 20%
(1x)
Starostlivě pečující veverky, věrně milující krkavci, soucitné myšky a truchlící laně – také si tyto city spojujete jen s lidmi? Peter Wohlleben, lesník a autor bestsellerů, člověk s vášnivým zaujetím pro přírodu, čtenáře opět přivádí v úžas.
přírodní vědy
Ukázky

Citový život zvířat

295 Kč
236 Kč
Jak se dělá evoluce - 20%
(1x)
Cílem knihy je představit současnou evoluční biologii jako živý, bouřlivě se rozvíjející obor, založený nikoli na planých spekulacích, ale na exaktním, a přesto dobrodružném výzkumu.
přírodní vědy
Ukázky

Jak se dělá evoluce

349 Kč
279 Kč
Modlitba za Černobyl - 20%
(5x)
26. dubna 1986 zničila série výbuchů reaktor a budovu 4. energobloku černobylské atomové elektrárny, nacházející se nedaleko od běloruských hranic. Černobylská katastrofa se stala největší technologickou katastrofou 20. století.
přírodní vědy
Ukázky

Modlitba za Černobyl

229 Kč
183 Kč
Obsahuji davy - 20%
Život mikrobů je úzce propleten s tím naším, stejně jako se životem každého živočicha na Zemi. Bez nich bychom tu zkrátka nebyli. Toto poznání se v posledních letech stalo nejdůležitější biologickou revolucí od doby Darwina – a vy můžete být u ní.
přírodní vědy
Ukázky

Obsahuji davy

295 Kč
236 Kč
Sto důležitých věcí o matematice a umění, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte) - 20%
Matematika je nejen jedním z pilířů vědeckého bádání, ale dokáže nám osvětlit i mnoho zdánlivě všedních jevů z každodenního života.
přírodní vědy
Ukázky

Sto důležitých věcí o matematice a umění, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte)

199 Kč
159 Kč
Ekonomie, ekologie, eudaimonia - 20%
Jubilejní publikace dokumentuje studentské práce, které se v průběhu 20 let ucházely o Cenu Josefa Vavrouška, a současně reflektuje stav teoretické ekonomie, jejíž paradigma je vystavováno kritice v důsledku negativních ekologických dopadů.
přírodní vědy
Ukázky

Ekonomie, ekologie, eudaimonia

100 Kč
80 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 23 položek
<< < 1 2 3 > >>