Nejprodávanější e-knihy - únor 2020
filosofie

Mizení - 20%
Kolektivní monografie vychází z dialogu inspirovaného mezinárodní konferencí Dis/appearing, sleduje základní mediální operace objevování a mizení a zhodnocuje několikaleté česko-německé diskuse zaměřené na společná teoretická a filosofická východiska
filosofie
Ukázky

Mizení

220 Kč
176 Kč
Být místem Bytí - 20%
Ne vždy je dobře rozuměno rozdílům ve filosofii Martina Heideggera před a po obratu (die Kehre) v jeho myšlení, a to včetně proměny chápání klíčového pojmu „das Dasein“ (pobyt) či užití pojmů nových, jako „das Ereignis“ nebo „das Gestell“.
filosofie
Ukázky

Být místem Bytí

100 Kč
80 Kč
Poznávání života - 20%
Francouzská epistemologie představuje v rámci filosofie vědy zcela svébytnou myšlenkovou linii, k jejímž nejvýznamnějším autorům náleží Gaston Bachelard se svou teorií epistemologických zlomů, Georges Canguilhem se svými dějinami vědeckých pojm, ...
filosofie
Ukázky

Poznávání života

200 Kč
160 Kč
Spinoza a politika - 20%
Étienne Balibar (1942), žák Louise Althussera, je jedním z nejvýznamnějších politických myslitelů dneška. Jeho kniha Spinoza a politika (1985) představuje přehledný úvod do filosofie Barucha Spinozy.
filosofie
Ukázky

Spinoza a politika

130 Kč
104 Kč
Věřím v život věčný. Eschatologie - 20%
Autor zkoumá patristické, zejména východní křesťanské prameny.
filosofie
Ukázky

Věřím v život věčný. Eschatologie

139 Kč
111 Kč
Zápolení o pravdu, naději a lidskou důstojnost - 20%
Monografie Ctirada V. Pospíšila přináší podstatné rozšíření předchozích výzkumů v oblasti vztahů katolické teologie k poznatkům přírodních věd v minulém a předminulém století.
filosofie
Ukázky

Zápolení o pravdu, naději a lidskou důstojnost

260 Kč
208 Kč
Filosofie mysli - 20%
Tato kniha pojednává o klasických problémech a koncepcích filosofie mysli, jako je ontologický dualismus, analytický behaviorismus, fyzikalismus, teorie identity,
filosofie
Ukázky

Filosofie mysli

129 Kč
103 Kč
Zen je právě tady - 20%
(1x)
O výjimečném daru Shunrya Suzukiho zprostředkovat tradiční zenové učení pomocí běžně používaného jazyka není pochyb. V této knize ožívá v příhodách, které o něm vyprávějí jeho žáci.
filosofie
Ukázky

Zen je právě tady

129 Kč
103 Kč
Avadhuta Gíta - 20%
(1x)
Avadhuta Gíta, v překladu „Zpěv vysvobozeného“, je text nekompromisně vyjadřující pozici – stav jogína, potulného askety, který dosáhl této sjednocující mystické zkušenosti.
filosofie
Ukázky

Avadhuta Gíta

80 Kč
64 Kč
Nejspanilejší ze všech bohů - 20%
Jsme plně svobodní, částečně, anebo je naše svoboda jenom zdánlivá, zatímco každý náš čin je okem řetězu příčin a důsledků? Otázka svobodné vůle zaměstnává teology, filozofy, psychology i právníky tisíce let.
filosofie
Ukázky

Nejspanilejší ze všech bohů

140 Kč
112 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 23 položek
<< < 1 2 3 > >>