Nejprodávanější knihy - únor 2020
poezie

Své milence, písně Viviany /komplet/
Korespondence Jaroslava Vrchlického s Justýnou Vondroušovou z let 1904–1908 sestává z dvou titulů ve společném boxu a v obou knihách je dobře rozkryto inspirační zázemí Vrchlického vrcholné tvůrčí etapy.
poezie

Své milence, písně Viviany /komplet/

405 Kč
Houby z Yuggothu / Fungi from Yuggoth
Sbírka básní Houby z Yuggothu (Fungi from Yuggoth) je výjimečná kniha. Je to jediná známá Lovecraftova sbírka poezie. Kniha vychází dvojjazyčně, každou báseň doprovází ilustrace Františka Štorma.
poezie

Houby z Yuggothu / Fungi from Yuggoth

539 Kč
Jdou krásné básně kolem mne
Básnický výbor Jdou krásné básně kolem mne je vůbec prvním pokusem představit čtenářské veřejnosti v souvislejší podobě poezii básníka Františka Daniela Mertha (1915 – 1995).
poezie

Jdou krásné básně kolem mne

378 Kč
Kacířův kancionál
(12x)
Kniha ilustrovaných textů legendární cross-overové kapely Insania komentovaných historickými postavami od antických i moderních filosofů a duchovních revolucionářů přes mediální ikony, vrahy a nechvalně známé dobové figury.
poezie
Ukázky

Kacířův kancionál

1 169 Kč
Kniha haiku
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
poezie

Kniha haiku

178 Kč
Magistrála
(1x)

Verše o pocitech, proměnách a osudech lidí spjatých s tepem velkoměsta. Rytmus dechu lidí je spjat s pulzem nejen dopravní tepny Mater Urbium.

poezie

Magistrála

179 Kč
Nejsem hoden
Výběr z díla Jiřího Suchánka, křesťanského básníka s neobyčejným nadáním a tragickým osudem. Dobová kritika jej přirovnávala k Seifertovi či Halasovi a řadila mezi nejlepší české formalisty.
poezie

Nejsem hoden

359 Kč
Pobřeží
Václav Maxmilián stejně jako v prvotině Meziměstí (Host, 2016) i ve druhé sbírce Pobřeží tematizuje rytmus města, jeho zvuky i jeho vůně. Zdánlivá reálnost obrazů přechází do snění, vybízí k putování po jiných krajinách, místech – kdy se třeba z jedn
poezie

Pobřeží

161 Kč
Rozhraní
Sbírka Rozhraní nás vtáhne do neuchopitelného světa na pomezí snu a reality, kde hoří vítr a déšť se za nás tiše modlí. V tomto místě mnoha tajemství neviditelné hýbe vším.
poezie

Rozhraní

161 Kč
Z naší louky
Výrazná prvotina a podstatný příspěvek k minimalistické linii české poezie. Poezie Dagmar Plamperové je ztišená, minimalistická, ale o to silnější, neboť každé slovo tu má svou nezpochybnitelnou váhu.
poezie

Z naší louky

171 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 206 položek
<< < 1 2 3 4 .. 21 > >>