Nejprodávanější tituly - duben 2020
dle období

Vídeňský kongres
(1x)
Autor na základě pamětí, zpráv diplomatů, deníkových záznamů a dalších materiálů představuje pestrý obraz tehdejšího politického života a umožňuje nahlédnout do zákulisí tohoto do té doby největšího mírového kongresu v dějinách.
dle období

Vídeňský kongres

449 Kč
Itinerario
(2x)
Dílo „Itinerario“ je cestopisem z pera nizozemského cestovatele Jana Huyghena van Linschoten, který v 80. letech 16. století strávil několik let v portugalských službách v Indii ve službách arcibiskupa z Goy.
dle období
Ukázky

Itinerario

448 Kč
Nacisté v Tibetu - 75%
(1x)
Dodnes se okolo expedice z let 1938/1939 odvíjejí mnohé spekulace. Peter Meier-Hüsing před námi předestírá historii a dohru tohoto podniku a přidává k tomu kritické poznámky o ideologickém pozadí, které vedlo ke vzniku této expedice.
dle období
Ukázky

Nacisté v Tibetu

314 Kč
80 Kč
Ztroskotání
(1x)
Ztroskotání jsou považována za jednu z nejvýznamnějších písemných památek dokumentujících španělské zámořské plavby.
dle období

Ztroskotání

223 Kč
Rozvědčík
Rozvědčík, autorský komiks Marty Morice, odhaluje zákulisí velkých historických událostí. Hlavní hrdina se podílel jako mediátor na procesu zakončení bojů ve Vietnamu a na přípravě schůzky prezidenta Johnsona a premiéra Kosygina v roce 1967.
dle období

Rozvědčík

268 Kč
Špion, jemuž nevěřili
(1x)
Kniha pamětí generála Františka Moravce zachycuje fascinující životní příběh československého důstojníka, jehož válečné osudy začaly v roce 1915 odvodem do rakousko-uherské armády.
dle období

Špion, jemuž nevěřili

224 Kč
Nedokončený život
Tato kniha je prvním věrohodným životopisem Johna F. Kennedyho. Uznávaný a vysoce oceňovaný historik Robert Dallek čerpal ze zdrojů disponujících informacemi „z první ruky“, z nedávno odhalených dokumentů i z dosud nikdy neodtajněných archivů
dle období

Nedokončený život

508 Kč
Wehrmacht
Práce předního německého vojenského historika dokládá, že Wehrmacht vedl v letech 1941–1944 vyhlazovací válku odporující mezinárodním konvencím a válečným zvyklostem. Mapuje i zrod poválečné legendy o „čistém“ Wehrmachtu vedoucím regulérní válku.
dle období

Wehrmacht

338 Kč
Hermann Göring
(2x)
Poutavě napsaná biografie Hermanna Göringa, jenž svým intelektem přesahoval většinu tvůrců a ideologů nacistického režimu, si klade za cíl ozřejmit všechny stránky života muže, který se za své činy musel zodpovídat před Norimberským soudem.
dle období

Hermann Göring

297 Kč
Mor 1480-1730
(2x)
Morová nákaza byla nejen zdrojem paniky, drastických sanitárních opatření či morálního sebezpytování, ale představovala i složitý lékařský problém. Od vrcholného středověku do období osvícenství vzniklo na toto téma nesčetně traktátů.
dle období

Mor 1480-1730

378 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 355 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 36 > >>