Nejprodávanější tituly - duben 2020
Evropa

Kronika Slovanů - 6%
(2x)
Autorem kroniky, jež přináší podstatné zprávy o dějinách Polabských Slovanů (Venetů), byl saský kronikář Helmhold, který žil ve 12. století (1120 - po 1177) a byl knězem v Bosau nedaleko Plönu.
Evropa
Ukázky

Kronika Slovanů

330 Kč
310 Kč
Vznik Evropy - 20%
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
Evropa
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
159 Kč
Zlatá žeň - 11%
(2x)
Tématem knihy jsou polsko-židovskéh vztahy během druhé světové války i krátce po ní – zabývá se přejímáním židovského majetku Poláky, líčí zoufalou situaci Židů na polských vesnicích, konfrontuje jejich osudy s lidskou chamtivostí a antisemitismem.
Evropa

Zlatá žeň

223 Kč
198 Kč
Češi i Němci - 20%
Publikace obsahuje výběr autorových článků a komentářů od roku 1998, které jsou doplněny dosud nepublikovanými úvahami o aktuálních politických tématech.
Evropa
Ukázky

Češi i Němci

80 Kč
64 Kč
Šlechtická demokracie
(1x)
Úsilí reinterpretovat polskou politickou strukturu je opřeno zejména o analýzu šlechtického parlamentarismu za vasovské éry, jehož fungování autor ztotožňuje s ideovým dědictvím aristotelské republikánské teorie a modelem monarchia mixta.
Evropa

Šlechtická demokracie

89 Kč
Vesnice 'kanibalů' - 6%
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
190 Kč
Bulharsko - 11%
Autor pojednává o jednom ze dvou nejmladších států Evropské unie, který však délkou svých dějin patří k těm nejstarším v rámci Evropy, i když stále ještě ne k těm dost probádaným. Tudy vedla cesta, kudy do nitra kontinentu přicházela neolitická civilizace, zde měli svá království Thrákové, zájmy Řekové a po nich Římané, sem zamířili Slované i turkitští Bolgaři a vznikly tu 1. a 2. bulharská říše soupeřící s Byzancí. Po dlouhém období v osmanské říši se v 19. století zrodil nový bulharský stát, který se stal významným činitelem v rámci oblastí Balkánu a jímž je dodnes.
Evropa

Bulharsko

144 Kč
128 Kč
Kronika a činy polských knížat a vládců - 6%
(2x)
Dílo líčí dějiny polského státu od jeho počátků v 8. století a vládu Piastovců až k roku 1113, do doby Boleslava III. Křivoústého. Poskytuje i řadu údajů k celému středoevropskému regionu, včetně vzájemných vztahů mezi českým a polských státem.
Evropa

Kronika a činy polských knížat a vládců

228 Kč
214 Kč
Arabské Španělsko a evropská vzdělanost. - 11%
Autor, překladatel Koránu do španělštiny, se zaměřuje na obohacování evropské vzdělanosti arabským světem a dokládá, že arabská odborná literatura byla nejen prostředníkem zejména řeckého dědictví, ale sama je také obohacovala a rozvíjela.
Evropa

Arabské Španělsko a evropská vzdělanost.

324 Kč
288 Kč
Koncert velmocí - 20%
Kniha z edice Dějiny do kapsy věnovaná mezinárodním vztahům v letech 1871-1914.
Evropa
Ukázky

Koncert velmocí

89 Kč
71 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 57 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 > >>