Nejprodávanější tituly - květen 2020
historie a politika

Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Kinští - 11%
(1x)
Kinští patří mezi nejvýznamnější šlechtické rody Království českého a habsburské monarchie.
historie a politika

Kinští

359 Kč
319 Kč
Poslední habsburský císař Karel I. - 11%

Pád habsburské vlády. Konec vlády Habsburků obklopují dodnes četné mýty, legendy a velmi rozšířené omyly. Rok 2018 je stým výročím založení České republiky a zároveň i konce šest set čtyřicet let trvajícího panování Habsburků.

historie a politika

Poslední habsburský císař Karel I.

323 Kč
287 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
historie a politika
Ukázky

Tři muži proti totalitě

134 Kč
Gottwald a jeho doba - 11%
Klement Gottwald byl po převratu v roce 1948 oslavován i nenáviděn.
historie a politika

Gottwald a jeho doba

314 Kč
279 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
historie a politika
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Karel IV. - záhady a mysteria - 11%
Od narození Karla IV. uplynulo sedm století a my si tohoto výjimečného panovníka připomínáme jako osobnost, která měla pro rozkvět zemí Koruny české nezpochybnitelný význam.
historie a politika

Karel IV. - záhady a mysteria

242 Kč
215 Kč
Jakub z Molay - 6%
(1x)
Studie, již Demurger věnoval osudům posledního templářského velmistra Jacquese de Molay, který skončil na hranici a proklel přitom francouzské krále, je vůbec první biografií této komplikované osobnosti.
historie a politika
Ukázky

Jakub z Molay

313 Kč
294 Kč
Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (II.) - 11%
(1x)
Druhá část politické biografie Edvarda Beneše se věnuje období od roku 1935, kdy se stává prezidentem ČSR, až do poválečných let poznamenaných marnými snahami o záchranu demokracie.
historie a politika

Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (II.)

423 Kč
376 Kč
Prosím stručně
(7x)
Kniha Václava Havla je volným pokračováním Dálkového výslechu. Jde o literární koláž, ve které se střídají tři žánry: rozhovor, výňatky z instrukcí spolupracovníkům na Hradě a deníkové zápisy z doby práce na tomto textu.
historie a politika

Prosím stručně

89 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 118 položek
<< < 1 2 3 4 .. 12 > >>