Nejprodávanější tituly - květen 2020
historie a fakta

Vojáčci - 11%
Vydejte se s námi na dobrodružnou výpravu do vojenského světa! Zastavíme se třeba u husitů, kde si prohlédneme vojenské ležení s vozovou hradbou a podíváme se, jaké používali zbraně.
historie a fakta

Vojáčci

269 Kč
239 Kč
Z Pyrenejí až k Waterloo - 11%
(1x)
Kapitán Leach líčí svoje vojenské zážitky v uniformě proslulého ostrostřeleckého pluku v ostrých konturách. Sdílíme s ním námahu a strádání denních i nočních pochodů a také nebezpečí bezpočtu bitev, jichž se zúčastnil.
historie a fakta

Z Pyrenejí až k Waterloo

314 Kč
279 Kč
Fantastický bestiář cestovatelů - 11%
Cestovatelé již od dávných časů naráželi při svých poutích na podivuhodná stvoření, bytosti stejně fascinující jako děsivé. Hranice mezi imaginárním a skutečným světem je tenká a někdy mizí docela.
historie a fakta
Ukázky

Fantastický bestiář cestovatelů

493 Kč
438 Kč
Hedvábí, sklo a koření - 11%
Kniha zachycuje nejen smělé cesty pražských kupců do slunné Itálie, ale současně osudy významných italských křesťanských i židovských obchodníků, kteří v době rudolfinské působili v městech pražských i u císařského dvora.
historie a fakta

Hedvábí, sklo a koření

449 Kč
399 Kč
Na obranu historie - 11%
(2x)
Kniha Na obranu dějin představuje v Evansově díle zdánlivou výjimku. Ve skutečnosti však odráží jeho hlubokou znalost moderního dějepisectví a soudobých teoretických přístupů.
historie a fakta

Na obranu historie

268 Kč
238 Kč
Přísně tajné skandály - 20%
(1x)
Když se přihodí nějaká ostuda, aktéři se s ní obvykle moc nešíří. Když se stane skandál, aktéři se ho snaží ututlat stůj co stůj. Zamést veškeré stopy je ale daleko těžší. A tak je naše historie plná příběhů, které jsme neměli znát.
historie a fakta
Ukázky

Přísně tajné skandály

169 Kč
135 Kč
Česká královna Žofie
(1x)

Druhá manželka krále Václava IV., pocházející z rodu bavorských Wittelsbachů, je hlavní postavou nové knihy historičky Boženy Kopičkové. Ta po Elišce Přemyslovně vřazuje do edice Velké postavy českých dějin už druhou z českých královen středověku.

historie a fakta

Česká královna Žofie

89 Kč
Wittgensteinova kniha faktů - 11%
(2x)

Beletristický text s nadhledem líčí příběh rodiny velkokapitalisty. Rodinu popisuje po kapitalistově odchodu. Podobu jeho ženy Poldi si někteří občané Kladna ještě uchovávají v paměti.

historie a fakta

Wittgensteinova kniha faktů

313 Kč
278 Kč
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha - 11%
(1x)
Heinz Pannwitz, za války šéf oddělení pražského Gestapa, byl jmenován šéfem zvláštní komise pro vyšetřování atentátu. Jeho zpráva je tedy historicky nejcennějším dokumentem o všech okolnostech atentátu na Heydricha.
historie a fakta

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

143 Kč
127 Kč
Krvavé dozvuky války - 11%
Kniha populárního autora literatury faktu poutavým způsobem a na základě dodnes málo známých anebo zcela neznámých faktů (a to včetně dobových černobílých fotografií) ukazuje čtenáři tehdejší dění.
historie a fakta

Krvavé dozvuky války

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 824 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 83 > >>