Pro všechny, kteří by chtěli správně porozumět pálení ovoce, zprostředkovává tato kniha uceleně a srozumitelně základní znalosti o ovocných druzích a přísadách, stejně jako o nezbytné fyzice, chemii a mikrobiologii.
Vše, co by měl vědět každý milovník vína je příručka pojednávající o víně, tedy kouzelném nápoji, jenž v sobě skrývá schopnost sblížit lidi, podílet se na našich emocích, vzpomínkách, společenských interakcích a vztazích.
Recepty jsou prakticky seřazeny dle nemocí (neduhů). Ve většině receptů jsou využity byliny rostoucí v naší krajině nebo zahrádkách. V knize uvedené recepty jsou ověřeny mnohaletou praxí.
Průvodce pro ty, kteří putují cíleně za vínem, zde najdou spoustu zajímavých informací nejen o vinařství, ale i o kultuře a slavnostech, které ho provázejí.
Velká obrazová publikace, v níž čtenář nalezne nespočet zajímavostí o čaji, o jeho barvité tisícileté historii a také o originální kultuře a filozofii, která je s ním spojena.