Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - červen 2020
historické osobnosti

Osobnosti moravských dějin II. - 11%
Druhý svazek publikace Osobnosti moravských dějin je věnován významným postavám, které se zapsaly do dějin Moravy a byly svou činností spjaty s Maticí moravskou.
historické osobnosti

Osobnosti moravských dějin II.

414 Kč
368 Kč
Eleonora Akvitánská. Vzpurná královna - 6%
Eleanor Akvitánská – dvojnásobná královna, manželka francouzského krále Ludvíka VII. a poté anglického krále Jindřicha II. matka tří králů vládla téměř sedmdesát let.
historické osobnosti
Ukázky

Eleonora Akvitánská. Vzpurná královna

338 Kč
318 Kč
Maršál Masséna - 11%
Přestože André Masséna náležel k jedněm z nejschopnějších a nejobávanějších revolučních a Napoleonových vojevůdců, se kterým zkřížil zbraně i legendární vévoda z Wellingtonu, dalo by se říci, že jeho osoba je poněkud zahalena „mlžným oparem“.
historické osobnosti

Maršál Masséna

359 Kč
319 Kč
Na vyžádání vydat! - 11%
Americký novinář a humanitární pracovník Varian Fry působil ve vichistické Francii od srpna 1940 do září 1941. Během té doby se mu podařilo zachránit asi čtyři tisíce prchajících intelektuálů, sociálních demokratů, antifašistů a Židů.
historické osobnosti

Na vyžádání vydat!

314 Kč
279 Kč
Vladislav Jindřich - 11%
Přestože nejmladší syn druhého českého krále Vladislava a jeho manželky Judity Durynské nepatří mezi nejznámější osobnosti českého středověku, nelze přehlédnout, že stál u zrodu královských Čech.
historické osobnosti
Ukázky

Vladislav Jindřich

268 Kč
238 Kč
Vezměte s sebou květinu! - 11%
(1x)
Deníky Moniky Pajerové z let 1980–1990 přinášejí autentické svědectví o společenských a politických poměrech za normalizace, o opatrném politickém tání v závěru let osmdesátých a pádu komunistického režimu v listopadu roku 1989.
historické osobnosti
Ukázky

Vezměte s sebou květinu!

267 Kč
238 Kč
Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy
(3x)
Literární průvodce po krajích helvetského kříže.
historické osobnosti

Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy

149 Kč
Kancléřem tří prezidentů
Vzpomínky Jiřího Nováka na svého otce Ladislava Nováka. Ve své době se jméno Dr. Ladislav Novák objevovalo na předních stránkách novin a časopisů. Vykonával funkci vedoucího Kanceláře prezidenta republiky třem prezidentům.
historické osobnosti

Kancléřem tří prezidentů

89 Kč
Odložený život - 11%
(1x)
Biografie pražské rodačky Dity Krausové (nar. 1929), která prošla Terezínem, Osvětimí a Bergen-Belsenem. Ve své biografii popisuje dětství v Praze, vzpomíná na rodiče a kamarády. V listopadu 1942 přišlo předvolání do transportu a rodina putovala nejprve do Terezína a pak do Osvětimi.
historické osobnosti

Odložený život

323 Kč
287 Kč
Jan Kubiš - 11%
Na počátku října 1941 byl ve Velké Británii zahájen výcvik dvojice československých parašutistů, jejichž úkolem bylo pomstít stovky českých vlastenců, kteří skončili na popravištích poté, co se v Praze ujal moci Reinhard Heydrich.
historické osobnosti

Jan Kubiš

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 105 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>