Nejprodávanější tituly - červen 2020
společenské vědy

Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
společenské vědy

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Nechovejte se tu jako doma, příteli - 11%
(2x)
Svazek obsahuje dva eseje Milana Kundery: "Kdo je to romanopisec" a "Nechovejte se tu jako doma, příteli". Jejich společným tématem je zamyšlení romanopisce nad romanopiscem.
společenské vědy

Nechovejte se tu jako doma, příteli

149 Kč
132 Kč
Strukturální antropologie II - 6%
(1x)
Nový výbor stěžejních textů předního představitele strukturalismu v antropologii vznikl patnáct let po uveřejnění svazku Strukturální antropologie.
společenské vědy

Strukturální antropologie II

338 Kč
318 Kč
Hledání literárních dějin v diskusi - 11%
Kniha obsahuje záznam z literárněvědného kolokvia konaného v září 2005 v Českých Budějovicích, kterého se zúčastnili přední čeští literární vědci a historici.
společenské vědy

Hledání literárních dějin v diskusi

116 Kč
103 Kč
Krátká historie mýtu - 6%
Krátká historie mýtu se zamýšlí nad mýty a sleduje jejich vývoj od dávnověku do dnešní doby. Co jsou to mýty? Jak vznikaly? A proč vůbec? Mají pro nás ještě nějaký význam? Ztratili jsme k nim vztah?
společenské vědy

Krátká historie mýtu

203 Kč
191 Kč
Mříže v ráji - 20%
(2x)
Kniha, jejíž editorkou je autorka úspěšné knihy Závoj a džíny, přináší příběhy muslimských žen, které se narodily nebo strávily část svého života v Evropě. Ukazuje, jak rozličné jsou jejich životní styly, názory na svět či stupeň integrace.
společenské vědy
Ukázky

Mříže v ráji

118 Kč
94 Kč
Mythologica I – Syrové a vařené - 6%
(1x)
První část čtyřdílné práce předního francouzského kulturního antropologa. Autor dochází ke zjištění, že dokonce ani tam, kde lidskou fantazii považujeme za zcela spontánní, neexistuje náhodné spojování představ.
společenské vědy

Mythologica I – Syrové a vařené

322 Kč
303 Kč
Mythologica II - Od medu k popelu - 6%
(1x)
Druhá část čtyřdílné práce význačného francouzského kulturního antropologa se zaměřuje na dvě látky, které nejsou potravinou v pravém smyslu slova, ale úzce s jídlem souvisejí: medu a tabáku.
společenské vědy

Mythologica II - Od medu k popelu

338 Kč
318 Kč
Toulavá kamera 3 - 11%
Třetí díl knižního zpracování oblíbeného televizního pořadu Toulavá kamera obsahuje padesát poutavých reportáží. Publikace vás zavede na zajímavá místa České republiky – do neobyčejných muzeí, skanzenů i k unikátním přírodním výtvorům.
společenské vědy

Toulavá kamera 3

296 Kč
263 Kč
Jak novináři manipulují - 11%
(2x)
Kniha amerického reportéra, nositele sedmi prestižních ocenění EMMY.
společenské vědy

Jak novináři manipulují

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 411 - 420 z 428 položek
<< < 1 .. 40 41 42 43 > >>