Nejprodávanější tituly - červenec 2020
společenské vědy

Úvod do politologie - 20%
Publikace je určena nejen studentům této vědní disciplíny, jimž poslouží jako základní příručka pro vhled od studia zvoleného oboru, ale i posluchačům příbuzných společenskovědních směrů.
společenské vědy
Ukázky

Úvod do politologie

339 Kč
271 Kč
Mythologica III - Původ stolničení - 6%
(1x)
Ve třetí části čtyřdílné práce předního francouzského kulturního antropologa může čtenář pokračovat v pouti po mýtech amerických indiánů.
společenské vědy

Mythologica III - Původ stolničení

382 Kč
359 Kč
Mythologica IV - Nahý člověk - 6%
(1x)
Závěrečný, nejobsažnější díl tetralogie rozebírá indiánské mýty (tentokrát převážně severoamerické) metodou strukturální analýzy jako tři předchozí díly.
společenské vědy

Mythologica IV - Nahý člověk

338 Kč
318 Kč
Mýtus a geografie - 11%
Sborník Mýtus a geografie shrnuje jedenáct studií předních českých badatelů, jež spojuje otázka po způsobu, jakým člověk vnímá svět v tom nejširším smyslu slova.
společenské vědy

Mýtus a geografie

359 Kč
319 Kč
Původ poezie - 6%
(1x)
Sborník studií z pera předních českých badatelů (Král, Petříček, Čermák, Putna, Kalivoda a další) se pokouší o zmapování zdrojů básnické inspirace v jednotlivých evropských i mimoevropských kulturách.
společenské vědy

Původ poezie

254 Kč
239 Kč
Člověk a jeho postavení ve světě - 20%
Současný proces globalizace otvírá i nabízí nejrůznější alternativní způsoby bytí, spolužití, uvažování i politického jednání. Postmoderní postoj znamená nic nehodnotit coby správnější, pravdivější či morálnější.
společenské vědy
Ukázky

Člověk a jeho postavení ve světě

149 Kč
119 Kč
Kastrující stín svatého Garty - 11%
(1x)
Kniha přináší texty Milana Kundery věnované Franzi Kafkovi: eseje Kastrující stín svatého Garty a Překlad jedné věty a „jako doplněk a epilog“ Umění věrnosti a Hranice nepravděpodobného už není střežená.
společenské vědy

Kastrující stín svatého Garty

149 Kč
132 Kč
Mříže v ráji - 20%
(2x)
Kniha, jejíž editorkou je autorka úspěšné knihy Závoj a džíny, přináší příběhy muslimských žen, které se narodily nebo strávily část svého života v Evropě. Ukazuje, jak rozličné jsou jejich životní styly, názory na svět či stupeň integrace.
společenské vědy
Ukázky

Mříže v ráji

118 Kč
94 Kč
Mythologica I – Syrové a vařené - 6%
(1x)
První část čtyřdílné práce předního francouzského kulturního antropologa. Autor dochází ke zjištění, že dokonce ani tam, kde lidskou fantazii považujeme za zcela spontánní, neexistuje náhodné spojování představ.
společenské vědy

Mythologica I – Syrové a vařené

322 Kč
303 Kč
Mythologica II - Od medu k popelu - 6%
(1x)
Druhá část čtyřdílné práce význačného francouzského kulturního antropologa se zaměřuje na dvě látky, které nejsou potravinou v pravém smyslu slova, ale úzce s jídlem souvisejí: medu a tabáku.
společenské vědy

Mythologica II - Od medu k popelu

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 301 - 310 z 325 položek
<< < 1 .. 29 30 31 32 33 > >>