Nejprodávanější knihy - srpen 2020
poezie

Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
Nikdy nic nebylo
(2x)
Nikdy nic nebylo je průřez jeho písňovými texty, nazvaný podle stejnojmenného hitu Sta zvířat a podle toho, co vám odpoví na dotaz, jestli někdy něco měl s múzou milostné poezie Erató.
poezie

Nikdy nic nebylo

270 Kč
Texty / Lyrics 1961 – 2012
Třísvazkový dvojjazyčný komplet přináší kompletní Dylanovy texty od počátku jeho kariéry do současnosti, tj. od alba Bob Dylan z roku 1961 po poslední autorské album The Tempest z roku 2012, a k tomu ještě texty písní nezařazené na studiová alba.
poezie

Texty / Lyrics 1961 – 2012

1 348 Kč
Pravý úhel
(1x)
Hádám, jak daleko si budu, sáhnu-li na sebe vypůjčeným gestem, oslovím-li se infinitivem, nebudu-li precizní, růžolící maso, ale pravý úhel.
poezie

Pravý úhel

206 Kč
Bytosti schopné zemřít
(2x)
Básníci zahrnutí v této antologii se v mnoha ohledech pohybují na okraji. Zcela vědomě nebo i proti své vůli stojí stranou společnosti, někteří z nich i stranou vlastního života. Smrt je dostihuje záhy, zvaná i nezvaná.
poezie

Bytosti schopné zemřít

260 Kč
Za plotem
(1x)
Jediná sbírka poezie Jiřího Stránského obsahuje verše napsané převážně v padesátých letech, kdy byl autor vězněn v politických lágrech. Jeho verše jsou jedinečným svědectvím o deformovaném a surovém světě za ostnatými dráty.
poezie

Za plotem

214 Kč
Obyvatelé
(1x)
Básnická sbírka Obyvatelé je zalidněna přízraky, které se pohybují po ulicích současného města. S autorem prožijeme pouliční nepokoje, drobné denní katastrofy, tajemnou invazi, noční filmové natáčení v parku, zemětřesení, lásku i mnoho dalšího.
poezie

Obyvatelé

143 Kč
Slova pro věčnost
Soubor neznámých textů z pozůstalosti nejvějšího zpěváka country.
poezie
Ukázky

Slova pro věčnost

313 Kč
Úvahy nad zájmeny
Milostné básně Kristiny Láníkové (1988) se utvářejí jako shluky slov, těl a vztahů ve volném prostoru.
poezie

Úvahy nad zájmeny

125 Kč
Magorova summa I.
Soubor básnického díla básníka, esejisty a významného kulturního organizátora Ivana M. Jirouse, nositele Ceny Jaroslava Seiferta, vychází již potřetí, tentokrát však rozdělen do dvou svazků a doplněn svazkem třetím.
poezie

Magorova summa I.

429 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 174 položek
1 2 3 .. 18 > >>