Nejprodávanější tituly - srpen 2020
historie a fakta

Češi pod německým protektorátem - 11%
(1x)
Zásadní monografická práce o dějinách Protektorátu vyšla poprvé česky v roce 1999. Pro současné vydání ji autor podstatně přepracoval a doplnil o cca sto rukopisných stránek.
historie a fakta
Ukázky

Češi pod německým protektorátem

717 Kč
638 Kč
Čurda z hlíny - 11%
(2x)
Tři dokupovídky nejsou historickou studií, ale živým a čtivým portrétem několika temných postav.
historie a fakta
Ukázky

Čurda z hlíny

269 Kč
239 Kč
Dějiny českých zemí - 11%
Dějiny českých zemí podávají soustavný výklad naší historie od pravěku až po vstup České republiky do Evropské unie v roce 2004. Sledují vývoj českého státu a národa, stejně jako menšin žijících na českém území, zejména Židů, Němců, Slováků a Poláků.
historie a fakta

Dějiny českých zemí

441 Kč
392 Kč
V první linii - 11%
(4x)
Autor nastoupil ve věku 18 let, tedy rovnou ze školy, na nejkrvavější úsek Leningradského a Volchovského frontu. Jako voják Rudé armády došel až do Berlína. Zázrakem zůstal na živu.
historie a fakta

V první linii

323 Kč
287 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
historie a fakta
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
historie a fakta

Maus

424 Kč
399 Kč
Obrazy z kulturních dějin americké religiozity - 20%
(1x)
Přehledné aktuální charakteristiky hlavních zdrojů a typů americké zbožnosti.
historie a fakta
Ukázky

Obrazy z kulturních dějin americké religiozity

199 Kč
159 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a fakta
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Evropa v plamenech - 11%
(1x)
Šestý svazek projektu Bitvy a osudy válečníků navazuje volně na Války proti králi. Název není náhodný, neboť Evropou od Pyrenejského poloostrova na západě až po Balkán a Uhersko na jihovýchodě se hnaly plameny války s nebývalou silou.
historie a fakta

Evropa v plamenech

359 Kč
319 Kč
Historie pirátství - 11%
Nová historie pirátství, od Vikingů po somálské nájezdníky. Dozvíte se o původu pirátství – jeho počátky sahají k době, kdy lidé poprvé začali využívat lodě. V současnosti je pirátství omezeno jen na některé lokality. Jsou popsány způsoby přepadávání lodí, přístavů nebo vesnic a měst na pobřeží. A jak se postupem času tyto strategie vyvíjely s příchodem nových technologií, politických spojenectví apod. Vyvrací se romantické představy o pirátech, které byly vytvořeny mnoha příběhy a hollywoodskými filmy. Nechybí ani portréty nejslavnějších pirátů. Pro přehlednost je kniha doplněna mapkami a kresbami lodí.
historie a fakta

Historie pirátství

323 Kč
287 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 645 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 65 > >>