Nejprodávanější Kniha - září 2020
moderní dějiny

Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
moderní dějiny
Ukázky

Tři muži proti totalitě

134 Kč
Izolovaný ostrov - 11%
Kniha se zaměřuje na Západní Berlín v době před stavbou a po stavbě Berlínské zdi v roce 1961, tedy v době tzv. druhé berlínské krize.
moderní dějiny

Izolovaný ostrov

225 Kč
200 Kč
Nejčistší rasa - 11%
(1x)
Brilantně napsaný text přináší nový pohled na režim v Severní Koreji a odhaluje skutečné příčiny, proč Severokorejci jednají tak, jak jednají.Fundovaná publikace o Severní Koreji od známého amerického autora a odborníka na tuto oblast B.R. Myerse.
moderní dějiny

Nejčistší rasa

269 Kč
239 Kč
Velká Británie a konference v Locarnu - 11%
Cílem monografie je analýza vnímání a přístupu Velké Británie k problému evropské kolektivní bezpečnosti a k pokusům o její vytvoření v první polovině dvacátých let 20. století.
moderní dějiny

Velká Británie a konference v Locarnu

195 Kč
174 Kč
Dopisy od Olgy - 11%
(2x)
Dopisy Olze, psané Václavem Havlem z vězení, jsou světově známým dílem českého písemnictví. Nyní vycházejí na světlo „Dopisy od Olgy“ - skutečné odpovědi na tyto filosofující dopisy.
moderní dějiny

Dopisy od Olgy

359 Kč
319 Kč
Vesnice 'kanibalů' - 6%
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
moderní dějiny

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
190 Kč
Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou
Fakta, vyšetřování, policejní a soudní protokoly, fotografie. Kniha se zabývá tzv. národním soudem z léta roku 1872, kdy byl spisovatel a libretista Prodané nevěsty Karel Sabina odhalen jako konfident pražského policejního ředitelství.
moderní dějiny

Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou

62 Kč
Příběhy třetího odboje - 11%
Kniha přináší tři příběhy protikomunistického odboje. Součástí vyprávění jsou i osudy lidí, kteří sice nehráli v odboji role klíčové, bez nichž by však tyto akce nebylo možno provést a kteří spolu s nejbližšími příbuznými za svou pomoc krutě zaplatili.
moderní dějiny

Příběhy třetího odboje

269 Kč
239 Kč
Češi a jejich komunismus - 6%
Kniha je věnována utváření se kolektivní paměti komunismu v českých zemích v 90. letech 20. století. Autorka zde zkoumá nesnadné vyrovnávání se české společnosti s minulostí, limity pojímání komunismu jako totalitní ideologie.
moderní dějiny

Češi a jejich komunismus

338 Kč
318 Kč
Výkupné za život / Lives for Ransom - 6%
Kniha obsahuje historickou studii o podmínkách vystěhování židů a vývozu uměleckých předmětů za druhé Česko-Slovenské republiky i v prvních letech protektorátu.
moderní dějiny

Výkupné za život / Lives for Ransom

850 Kč
800 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 43 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>