Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - září 2020
světové dějiny

Oběšenec - 6%
Autor zkoumá vztah středověkých lidí k zázračnu jako součásti soudobých náboženských a společenských představ, na příkladu Velšana Viléma Cragha, odsouzeného k smrti oběšením a následně zázračně vzkříšeného biskupem Tomášem z Cantilupe.
světové dějiny
Ukázky

Oběšenec

168 Kč
158 Kč
Česká středověká paleografie - 11%
Paleografie je věda, která se zabývá dějinami písma, tato práce je věnována vývoji středověkého latinského písma do konce středověku zhruba do přelomu 15. a 16. století.
světové dějiny

Česká středověká paleografie

225 Kč
200 Kč
Krajina a paměť - 6%
(2x)
Autor skrze řadu svěžích barevných výletů prostorem a časem zkoumá a přepisuje náš vztah ke krajině kolem nás, způsob, jakým ovlivnila naši kulturu a představivost, a to, jak jsme ji naopak my přetvářeli, aby splňovala naše potřeby.
světové dějiny

Krajina a paměť

763 Kč
718 Kč
Prosím stručně
(7x)
Kniha Václava Havla je volným pokračováním Dálkového výslechu. Jde o literární koláž, ve které se střídají tři žánry: rozhovor, výňatky z instrukcí spolupracovníkům na Hradě a deníkové zápisy z doby práce na tomto textu.
světové dějiny

Prosím stručně

89 Kč
Encyklopedie středověku - 11%
Jedinečná kniha o středověkých dějinách a mentalitě z pera předních odborníků.
světové dějiny
Ukázky

Encyklopedie středověku

1 349 Kč
1 199 Kč
České dějiny očima Psa 2 - 11%
Pojďte na cestu historií se čtyřnohým kamarádem! Nové vydání populární knížky pro děti! Vtipný a originální průvodce naší historií navazuje na první knihu, která končila osobností Jana Husa.
světové dějiny
Ukázky

České dějiny očima Psa 2

206 Kč
183 Kč
999: příběh žen z prvního transportu do Osvětimi - 11%
(1x)
Píše se rok 1942 a Židé na Slovensku nesmí vycházet z domu po deváté hodině večer, nesmí se shromažďovat, nesmí chodit do školy.
světové dějiny

999: příběh žen z prvního transportu do Osvětimi

449 Kč
399 Kč
Atlas dekolonizace - 11%
Nová obrazová publikace popisuje konec koloniálních říší i problémy období postkolonialismu. Kniha klade otázky týkající se obecného chápání dekolonizace z různých úhlů pohledu, zkoumá osud početných mas obyvatelstva i jedinců zapsaných do dějin.
světové dějiny

Atlas dekolonizace

350 Kč
311 Kč
Even zikaron - paměť židovských náhrobních kamenů - 11%
Publikace Even zikaron – paměť židovských náhrobních kamenů je věnovaná jihočeskému židovskému hřbitovu v Milevsku, založenému na počátku 18. století.
světové dějiny

Even zikaron - paměť židovských náhrobních kamenů

131 Kč
116 Kč
Hasičská technika v Pardubickém kraji - 11%
Autor v knize připomíná historii dvou největších výrobců hasičské techniky – firmy Stratílek z Vysokého Mýta a firmy Smekal ze Slatiňan, ale zmiňuje i další menší výrobce hasičského zboží z území dnešního Pardubického kraje.
světové dějiny

Hasičská technika v Pardubickém kraji

323 Kč
287 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 481 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 49 > >>