Nejprodávanější tituly v roce 2020
báje a legendy

Český rytíř - Hrdinské příběhy z Čech, Moravy a Slezska z dob pohanských - 11%
Jedním ze zdrojů informací o rytířích jsou legendy a pověsti, jichž máme u nás nepočítaně. Ve své knize přináší Petr Bahník ty nejzajímavější z nich.
báje a legendy

Český rytíř - Hrdinské příběhy z Čech, Moravy a Slezska z dob pohanských

287 Kč
255 Kč
Jak přišel svět na svět - 20%
Jak si lidé z různých končin planety Země představovali stvoření světa? Různě. V této knize je shrnuto více než sto padesát pověstí, evropskými počínaje, přes Asii, obě Ameriky a Tichý oceán až ke kolébce lidstva, Africe.
báje a legendy
Ukázky

Jak přišel svět na svět

49 Kč
39 Kč
Magická tajemství dávných Čech - 11%
Pojďme a buďme svědky uplynulých věků, ve kterých se v Čechách vyskytovali čerti, čarodějnice, draci, létající hadi, pekelní psi, trpaslíci, obři a upíři. Prozkoumáme záhadné hrady, oplývající nevysvětlitelnými jevy a poodhalíme závoj tajemství.
báje a legendy

Magická tajemství dávných Čech

233 Kč
207 Kč
Kůň a jezdec - 11%

Začtěte se do příběhů, jak je zaznamenal americký milovník koní před více než 170 lety. Text, který už téměř upadl v zapomnění, je přitom neuvěřitelně čtivý, ač se překladatelka snažila v maximální míře ponechat jeho dobové vyznění.

báje a legendy

Kůň a jezdec

252 Kč
224 Kč
Ze zášeří českých hradů - 20%
(1x)
V půvabných pověstech a příbězích – hrůzostrašných i laskavých – o českých hradech, zříceninách a přilehlých místech ožívají ztichlé paláce dávným ruchem a ...
báje a legendy
Ukázky

Ze zášeří českých hradů

129 Kč
103 Kč
Etiopské bajky a pohádky - 20%
Výběr osmnácti bajek a pohádek překládaných českému čtenáři v této knize představuje první sbírku etiopské lidové slovesnosti přeloženou přímo z amharštiny do češtiny.
báje a legendy
Ukázky

Etiopské bajky a pohádky

149 Kč
119 Kč
Palava - 11%
(2x)
Historie vypráví různé pověsti o příchodu Slovanů do naší vlasti. Jednu z nich slyšela autorka od starého pamětníka, který ji slyšel od svého děda a tímto způsobem se již v minulosti předávala v kraji pod Pálavou z generace na generaci.
báje a legendy

Palava

134 Kč
119 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko - 20%
Tento svazek bájí je věnován Liberecku, a tedy i řadě příběhů o rozhodně nejznámější postavě našich novodobých bájí – Krakonošovi (Rýbrcoulovi), jehož figura doznala v průběhu času různých proměn.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko

50 Kč
40 Kč
Barmské pohádky a pověsti - 11%
Sbírka barmských pohádek a pověstí.
báje a legendy

Barmské pohádky a pověsti

134 Kč
119 Kč
O králi Popelovi, na němž si myši pochutnaly - 6%
Legendární příběhy polského národa jsou uspořádány podle geografického klíče, tak aby byly zastoupeny všechny význačnější oblasti země. Na pověsti o Lechovi, králi Krakovi či o založení Varšavy navazují legendy z úpatí Krkonoš, Tater či Beskyd.
báje a legendy

O králi Popelovi, na němž si myši pochutnaly

305 Kč
287 Kč
Zobrazuji 161 - 170 z 215 položek
<< < 1 .. 15 16 17 18 19 .. 22 > >>