Nejprodávanější tituly v roce 2020
Pragensie

Netradiční procházky Prahou I - 20%
Historicko-místopisný průvodce po Praze, určený nejen Pražanům, ale i návštěvníkům české metropole, kteří chtějí Prahu poznat z jiného úhlu. Nabízí 15 tematických vycházek po pamětihodnostech Starého města, Nového města a Vyšehradu, se řadou zajímavostí a zvláštností....
Pragensie
Ukázky

Netradiční procházky Prahou I

209 Kč
167 Kč
Pražská domovní znamení vyprávějí - 11%
Domovní znamení patří k Praze odedávna. Dotvářejí její neopakovatelnou atmosféru, která by bez nich byla o poznání chudší. Třebaže už neslouží k orientaci ve spletitých uličkách prastarého města, pořád ještě k nám promlouvají jejich symboly a příběhy.
Pragensie

Pražská domovní znamení vyprávějí

251 Kč
223 Kč
The Golden Lane - 11%
Průvodce Zlatou uličkou, plný vzácných, dílem neznámých obrazových dokumentů, napsaný se znalostí života v zákulisí.
Pragensie

The Golden Lane

225 Kč
200 Kč
Hlavní role: Praha - 11%
Autorská publikace zachycuje více než tři desítky pražských lokalit jako nositelů dávno již uzavřených příběhů, které však mají nesporné kouzlo a právo na svoje tajemství.
Pragensie

Hlavní role: Praha

358 Kč
318 Kč
Hornická Příbram v proměnách času
(1x)
Závěrečný díl trilogie knih o příbramské historii bude mapovat hornické dějiny města. V březohorském rudním revíru je doložena těžba stříbrné rudy už od 13. stol. a železné rudy na Příbramsku ještě o dvě staletí dříve.
Pragensie

Hornická Příbram v proměnách času

89 Kč
Úžasná Praha - 11%
Úžasná Praha je výpravná obrazová publikace zachycující krásy hlavního města.
Pragensie

Úžasná Praha

449 Kč
399 Kč
Pověsti staré Prahy - čínská mutace - 11%
Čínská mutace knihy. Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem...
Pragensie

Pověsti staré Prahy - čínská mutace

242 Kč
215 Kč
Chrám bez boha nad Prahou - 11%
(1x)
Kniha významného českého historika Jana Galandauera čtivě, ale současně zasvěceně přibližuje dějiny Národního památníku na Vítkově, tvořícího jednu z dominant Prahy.
Pragensie

Chrám bez boha nad Prahou

268 Kč
238 Kč
Kniha o Slivenci a Holyni - 11%
Obsáhlá publikace o okrajové a méně známé městské části navazuje na úspěšné svazky edice Knihy o Praze. Čtenáři v ní najdou nejen poutavé vyprávění o historii Slivence a Holyně, o proslulém sliveneckém mramoru, či zajímavé informace z oblasti společenského a sportovního dění, ale také kapitolu o zdejších přírodních památkách a tipy na výlety do okolí.
Pragensie

Kniha o Slivenci a Holyni

315 Kč
280 Kč
Procházky Prahou filmovou - 20%

Projděte se Prahou filmovou a navštivte místa, která znáte z filmů či seriálů. Projděte se Prahou a vydejte se do míst, která znáte z filmového plátna nebo z televize! Dozvíte se například, jak dnes vypadá škola z filmu Obecná škola.

Pragensie
Ukázky

Procházky Prahou filmovou

189 Kč
151 Kč
Slavné stavby Prahy 2 - 11%
Kniha je milým pozváním na procházku architektonickým bohatstvím druhé pražské městské části.
Pragensie

Slavné stavby Prahy 2

386 Kč
343 Kč
Leyendas de la Praga Vieja - 11%
Španělská mutace knihy. Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy.
Pragensie

Leyendas de la Praga Vieja

242 Kč
215 Kč
Praha - 11%
Kniha přináší reprodukce světlotiskových pohlednic Prahy od Karla Belmanna z let 1897-1906. Texty v češtině, angličtině, němčině a ruštině.
Pragensie

Praha

179 Kč
159 Kč
Fips’ Birthday - 11%
Zlatá ulička v Praze. V jejích roztomilých, pestrých domečcích žili dříve hlavně prostí a chudí lidé. Před mnoha staletími je obývali střelci, kteří střežili hradní brány.
Pragensie

Fips’ Birthday

198 Kč
176 Kč
Stories from Old Jewish Prague - 11%
The long and thorny past of the Prague Jewish diaspora has left us with many monuments and even more stories that have won their unique place among other old Prague legends.
Pragensie

Stories from Old Jewish Prague

269 Kč
239 Kč
Praha město žen - 11%
Minulost Prahy je dlouhá, barvitá a různorodá. Obsahuje významné události i pozoruhodné historické okamžiky, popisuje zásadní dějinné zvraty, bitvy, popravy a osudová rozhodnutí. Sleduje rodokmeny vladařů, šlechticů, válečníků, politiků i měšťanů...
Pragensie

Praha město žen

251 Kč
223 Kč
Dějiny (na) Václaváku - 11%
Cílem je nejen popsat důležité okamžiky pražského Václavského náměstí, ale i je zasadit je do kontextu našich širších dějin, především z pohledu lidí žijících v příslušných obdobích.
Pragensie

Dějiny (na) Václaváku

179 Kč
159 Kč
Pozoruhodné stromy Prahy - 11%
Jedním z přírodních prvků, které se významně podílejí na utváření městského prostředí Prahy, jsou dřeviny. Kniha se zabývá systematickým popisem památných a významných stromů na území hlavního města.
Pragensie
Ukázky

Pozoruhodné stromy Prahy

351 Kč
312 Kč
Praha 13 - 11%
Kniha Praha 13 – Město uprostřed zeleně nabízí čtenáři pohled na Prahu 13 očima historiků, jež krátce a čtivě přibližují dobu od pravěku až po 18. století, očima architekta, který je autorem a jedním z tvůrců Jihozápadního Města, přírodovědců, jež znají a fotografují to, co lidem v dnešní uspěchané době často uniká a především očima těch, kteří tu žijí a znají zdejší současné společenské dění.
Pragensie

Praha 13

227 Kč
202 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 39 položek
<< < 1 2