Nejprodávanější knihy v roce 2020
historické podobory

Historie českých komunit v Rumunsku - 11%
Ambiciózní projekt místních učitelů pojednává o fenoménu "český Banát" v dosud nebývalé časové i tematické šíři a z hlediska rozličných aspektů. Českého čtenáře zaujme také u nás neobvyklé zpracování problematiky osídlení-kolonizace.
historické podobory

Historie českých komunit v Rumunsku

500 Kč
444 Kč
Jak se kdysi - 11%
Jak se kdysi ... dělalo to či ono, o tom vypráví ve dvaceti kapitolách své knihy PhDr. Eva Jančíková, historička umění, etnografka a zkušená publicistka. Živě líčí, jak se dříve žilo, čili oblékalo, bydlelo, mluvilo, vařilo či stolovalo...
historické podobory

Jak se kdysi

233 Kč
207 Kč
Knaanic Language: Structure and Historical Background - 11%
Canaanite glosses, i.e. medieval Slavic, especially Czech glosses, recorded in Hebrew script, have aroused the interest of researchers since the first half of the19th century.
historické podobory

Knaanic Language: Structure and Historical Background

356 Kč
316 Kč
Kořeny 4. - 11%
Čtvrtý díl se podrobně věnuje dalším desítkám obcí nejen v jižních Čechách. Z názvů kapitol vybíráme: Učitelské rody, Adam Michna z Otradovic a jeho rod, Volyně, Cechy a řemesla a jejich pečeti, Staré měšťanské rody v Pacově...
historické podobory

Kořeny 4.

378 Kč
336 Kč
Pod křídly orlice
Regionální publikace popisující dějiny i současnost obcí bývalého Uničovského panství. Kniha je zajímavá nejen souhrnem historických faktů a zajímavostí o obcích, které byly úzce spjaty s královským městem Uničovem.
historické podobory

Pod křídly orlice

171 Kč
Vojvodovo : historie, obyvatelstvo, migrace - 11%
V jednotlivých kapitolách jsou tak prezentovány doposud neznámé informace o řadě událostí, osobností či etap vojvodovské historie, ke slovu se dostávají skupiny, jejich hlas doposud nebylo slyšet.
historické podobory

Vojvodovo : historie, obyvatelstvo, migrace

268 Kč
238 Kč
Dar císaři - 11%
V roce 1888 vydala moravská šlechta na počest 40. výročí nástupu císaře Františka Josefa I. na trůn slavnostní album s fotografiemi svých rodových sídel. Po 123 letech pořídil fotograf Libor Teplý "kopie" těchto fotografií zachycující aktuální stav míst.
historické podobory
Ukázky

Dar císaři

441 Kč
392 Kč
Divotvůrkyně Přeštická - 11%
(2x)

Kniha se věnuje historii zázračného obrazu, poutí k Panně Marii Přeštické a baroknímu poutnímu chrámu Kiliána Ignáce Dientzenhofera.

historické podobory

Divotvůrkyně Přeštická

297 Kč
264 Kč
Olšanské hřbitovy IV. - 11%
Již 3. díl velké řady o pražských hřbitovech zasvěcené zprvu Olšanským hřbitovům, mapuje zdejší část IV. a vedle fotografické dokumentace přináší jak osobní údaje, tak často i medialónky zde pohřbených osob.
historické podobory

Olšanské hřbitovy IV.

403 Kč
358 Kč
Opevnění Pohanska u Břeclavi - 6%
Publikace se zaměřuje na rozpoznání a definování klíčových konstrukčních prvků a definici konstrukčního typu hradby, systému výstavby, na důvody, které vedly k výstavbě opevnění na místech na nichž je registrována a řešení její chronologie.
historické podobory

Opevnění Pohanska u Břeclavi

522 Kč
491 Kč
Zobrazuji 371 - 380 z 398 položek
<< < 1 .. 36 37 38 39 40 > >>