Nejprodávanější tituly v roce 2020
hudba

Madame Piaf a píseň lásky - 11%
Paříž, rok 1944: Po skončení německé okupace je zpěvačka Édith Piaf obviněna z kolaborace.
hudba

Madame Piaf a píseň lásky

341 Kč
303 Kč
Tak to bylo, tak to je... Járo, kakao! - 11%
Frontman kapely Tři sestry Lou Fanánek Hagen je výjimečná osobnost. Ačkoli tvrdí, že se nikdy nenaučil pořádně hrát na žádný nástroj a neumí zpívat, jsou mu ochotni naslouchat tisíce lidí. Fanánek je totiž bez nadsázky mistrem slova.
hudba

Tak to bylo, tak to je... Járo, kakao!

314 Kč
279 Kč
Gustav Mahler - 11%
(2x)
Vzhledem k autorově důvěrné znalosti skladatelova života i díla jde opět o mimořádný portrét skladatele s českými kořeny, které se nepopiratelně odrazily i v jeho tvorbě.
hudba
Ukázky

Gustav Mahler

403 Kč
358 Kč
Pecková: Dítě štěstěny - 50%
(1x)
„Měla jsem v duši hudbu natolik zakořeněnou, že jsem vůbec nepřemýšlela o jiném povolání. A stále o jiném povolání nepřemýšlím.“
hudba
Ukázky

Pecková: Dítě štěstěny

198 Kč
99 Kč
V náruči dejvický noci - 11%
Zpěvák, textař a skladatel Ivan Hlas v rozhovoru s Marcelou Titzlovou připomíná pestré okamžiky svého života, včetně těch, o kterých dosud veřejně nehovořil. Od první kytary, která mu záhadně spadla z nebe, přes báječná Šakalí léta pod psa ...
hudba

V náruči dejvický noci

242 Kč
215 Kč
Na divoké jízdě s Janis Joplin - 78%
Peggy Casertová byla zakladatelkou slavného butiku Mnasidika na ulici Haight-Ashbury v San Francisku a milenkou a přítelkyní Janis Joplin. Po jejím boku stála například ve Woodstocku a v této knize vypráví její příběh z nejtěsnější možné blízkosti.
hudba

Na divoké jízdě s Janis Joplin

359 Kč
80 Kč
Doors: Brány vyhozené z pantů - 11%
Bývalí členové legendárních Doors se na stará kolena rozhádali. A to tak, že roztržku mezi nimi musel řešit soud. Samozřejmě, že šlo o peníze, ale nejen o ně, významnou roli v jejich sporu hrály zejména práva na používání jména původního jména kapely
hudba

Doors: Brány vyhozené z pantů

295 Kč
262 Kč
Jednou Taxmenem, navždy Taxmenem - 11%
Kniha osobních výpovědí seznamuje nejen s historií skupiny Taxmeni – jedné z nejvýraznějších českých hudebních kapel. Zaznamenává nejdůležitější události posledních padesáti let z historie české country, folku a trampské muziky.
hudba

Jednou Taxmenem, navždy Taxmenem

359 Kč
319 Kč
Hudba, smysl a nesmysl - 11%
(1x)

Alfred Brendel je bezesporu jedním z nejvýznamnějších klavíristů a umělců 20. století. Je historicky prvním pianistou, který nahrál kompletní klavírní dílo Ludwiga van Beethovena. Souborné vydání jeho esejů se ve světě stalo velkou událostí.

hudba

Hudba, smysl a nesmysl

539 Kč
479 Kč
Podoby - 50%
(1x)
Sbírka autorových próz a zamyšlení nazvaná Podoby je právě oním pozváním ke stolu a k naslouchání.
hudba
Ukázky

Podoby

198 Kč
99 Kč
Příbytky hudby
Více než dva roky byli Bodo Plachta a Achim Bednorz na cestách za působišti slavných skladatelů po celé Evropě. Vcházíme do domů a bytů, které otvírají dveře do světa hudby.
hudba
Ukázky

Příbytky hudby

503 Kč
The Beatles všechny písně - 11%
(1x)
Víte, že melodie Yesterday přišla k Paulovi "sama", ale že s textem se dost natrápil, a dokonce chvíli zpíval o míchaných vejcích? Nebo že inspirací pro Johnovu Lucy in the Sky with Diamonds nebylo LSD, ale obrázek jeho syna?
hudba

The Beatles všechny písně

719 Kč
639 Kč
Who The Fuck Is David Koller? - 11%
Unikátní knižní rozhovor básníka Milana Ohniska s legendárním českým rockerem Davidem Kollerem — zpěvákem, bubeníkem, lídrem kapely Lucie, ale taky neúnavným bojovníkem proti komunistům a zkorumpovaným politikům.
hudba
Ukázky

Who The Fuck Is David Koller?

269 Kč
239 Kč
Šuplík plný Zappy - 70%
(1x)

Rozšířené vydání legendární knihy Petra Dorůžky po téměř dvaceti letech! Invenčně psaná umělecká biografie amerického hudebníka přibližuje a komentuje jeho tvorbu a názory. Doplněno o nové kapitoly. Bohatý fotografický doprovod, seznam literatury.

hudba

Šuplík plný Zappy

269 Kč
80 Kč
Na tahu s MacGowanem - 20%
(1x)
Kniha netradičních rozhovorů s netradiční postavou rockové scény Velké Británie, zpěvákem a textařem skupiny Pogues.
hudba

Na tahu s MacGowanem

169 Kč
135 Kč
Spirituál kvintet - 20%

Příběh nejznámější české folkové skupiny Spirituál kvintet patřil po šedesát let mezi nejvýraznější hlasy české hudební scény. Jeho písně zněly nejen z pódií koncertních sálů, ale i od táborových ohňů či z balkónu Melantrichu během sametové revoluce.

hudba
Ukázky

Spirituál kvintet

439 Kč
351 Kč
Oddanost - 11%
(1x)
Proč člověk píše? Takovou otázku si klade básnířka, spisovatelka a hudebnice Patti Smith ve svém eseji. Ve vyprávění, jaké čtenář zná z její poslední knihy M Train, nás opět zavádí do svých běžných dní.
hudba

Oddanost

178 Kč
158 Kč
Holka v kapele - 11%
Kim Gordonová se proslavila hlavně jako zpěvačka, basistka a jedna z hlavních tváří rockové skupiny Sonic Youth. Ta patřila k nejúspěšnějším a nejvlivnějším kapelám nezávislé americké scény.
hudba

Holka v kapele

313 Kč
278 Kč
So long, Marianne - 11%

Marianne bylo dvaadvacet let, když se svým partnerem, norským spisovatelem Axelem Jensenem, pobývala na řeckém ostrově Hydra. Jednoho dne ji při nákupu v místním koloniálu jakýsi mladý muž pozval do restaurace, kde právě seděl se svými přáteli.

hudba

So long, Marianne

269 Kč
239 Kč
Srdce zlomený - 11%
(2x)

Historky z alternativního undergroundu. "Když srdce zdobí smuteční páska, je čas na posledního práska. Láska je zapeklitá věc." Muzikant Ondřej Hejma se ve své nové knize vzpomínek vrací do roku 2013 a sleduje vývoj událostí v kultuře, politice, rodině i v oblasti srdce.

hudba

Srdce zlomený

242 Kč
215 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 266 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 14 > >>