Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
moderní dějiny

Výmarská republika - 20%
Autorka analyzuje příčiny ztroskotání výmarské demokracie na vnitropolitické, zahraničněpolitické, hospodářské a kulturní rovině od konce první světové války do jmenování Adolfa Hitlera říšským kancléřem v lednu 1933.
moderní dějiny
Ukázky

Výmarská republika

160 Kč
128 Kč
Od Sarajeva po Hirošimu - 20%
Monografie Od Sarajeva po Hirošimu. Válka a mír v první polovině 20. století sleduje na základě teorie Raymonda Arona a Johana Galtunga události první poloviny minulého století, především válečné konflikty a politická vyjednávání s nimi spojená
moderní dějiny
Ukázky

Od Sarajeva po Hirošimu

180 Kč
144 Kč
Noc, kdy se potopil Titanic - 20%
Autor místo podrobného popisu dějů na potápějící se lodi se věnuje tomu, co se dělo na lodích, které byly nejblíže katastrofy a buď se do záchrany zapojily (CARPATHIA), nebo nezapojily (CALIFORNIAN), a proč.
moderní dějiny
Ukázky

Noc, kdy se potopil Titanic

99 Kč
79 Kč
Češi i Němci - 20%
Publikace obsahuje výběr autorových článků a komentářů od roku 1998, které jsou doplněny dosud nepublikovanými úvahami o aktuálních politických tématech.
moderní dějiny
Ukázky

Češi i Němci

80 Kč
64 Kč
Nacionalismus zvaný hospodářský - 20%
Česko-německé nacionální soupeření druhé poloviny 19. a první poloviny 20. století mělo celou řadu podob. Práce graduje zostřením nacionálních konfrontací ve 30. letech.
moderní dějiny
Ukázky

Nacionalismus zvaný hospodářský

199 Kč
159 Kč
Postupim a Československo - 20%
Publikace vyvrací řadu mýtů vážících se k různým aspektům poválečného vývoje v Československu, především pak ten, že vyhnání německé menšiny bylo důsledkem rozhodnutí velmocí, kterému se naše vláda jen "podřídila".
moderní dějiny
Ukázky

Postupim a Československo

80 Kč
64 Kč
Zkáza Sovětského svazu - 20%
Cílem autora je podat svědectví na zobrazovaném procesu minulého století a tak se účastnit vytváření jeho mozaikového portrétu. Ze známých příčin je věnován posledním desetiletím Sovětského svazu a událostem, vedoucím k jeho rozpadu.
moderní dějiny
Ukázky

Zkáza Sovětského svazu

339 Kč
271 Kč
Kolektivizace venkova v Horním Polabí - 20%
Československá společnost procházela po komunistickém převratu v únoru 1948 velmi obtížnou etapou, v níž probíhala rozsáhlá sociální transformace, celková přestavba ekonomiky a instalace pevné diktatury jedné strany.
moderní dějiny
Ukázky

Kolektivizace venkova v Horním Polabí

250 Kč
200 Kč
Přísaha - 20%
Události zachytil vlastním pohledem ve svém deníku Ladislav Preininger, který si po celou dobu psal, a nabízí nám tak pohled na tuto dobu očima přímého účastníka.
moderní dějiny
Ukázky

Přísaha

155 Kč
124 Kč
Statečný život a tajemná smrt podplukovníka Sochora - 20%
(1x)

Unikátní pohled do zákulisí bojů našich vojáků na východní frontě. Životní příběh jednoho z těchto legendárních hrdinů-podplukovníka Antonína Sochora - se v padesátých letech za záhadných okolností tragicky uzavírá.

moderní dějiny
Ukázky

Statečný život a tajemná smrt podplukovníka Sochora

139 Kč
111 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 58 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>