Nejprodávanější Kniha v roce 2020
sociologie

Cizinci před branami - 11%
(2x)
Známý sociolog Zygmunt Bauman (1925 – 2017) se ve své poslední knize věnuje tématu uprchlické krize. Na pozadí současné situace analyzuje původ a dopady morání paniky, ukazuje, jak politici zneužívají strachu obyvatel.
sociologie

Cizinci před branami

179 Kč
159 Kč
Sexualita a sexuální identita - 11%
(1x)
Nakolik je naše sexualita a sexuální identita přirozená a nakolik je ovlivněna kulturou, ve které žijeme? Nakolik jsme v tomto ohledu sami sebou, a nakolik se podřizujeme očekáváním společnosti i svého partnera?
sociologie
Ukázky

Sexualita a sexuální identita

332 Kč
295 Kč
Průvodce šílené socioložky po vlastním osudu
(1x)
Kniha známého publicisty a sociologa je populárním úvodem do sociologie a společenských věd, vystavěným jako živý dialog mezi učitelem sociologie a jeho studentkou, která neví, jestli má obor, který si vybrala, vůbec nějaký smysl.
sociologie

Průvodce šílené socioložky po vlastním osudu

89 Kč
Důvěra a demokracie - 11%
Kniha nabízí analytický pohled na fungování současných demokracií z perspektivy důvěry. V rámci demokratického systému vymezuje tři základní kanály důvěry: systémovou důvěru, tedy legitimitu režimu, důvěru v instituce a obecnou důvěru vůči druhým lidem.
sociologie

Důvěra a demokracie

261 Kč
232 Kč
Muži to rádi oblé
Mohla by se dnes Marilyn Monroe se svými mírami stát hollywoodskou hvězdou?
sociologie

Muži to rádi oblé

89 Kč
O procesu civilizace, 2. díl - 6%
Eliasova kniha představuje zásadní text pro moderní myšlení o moderní i předmoderní společnosti. Patří k fundamentálním knihám sociokulturního dějepisu. Elias v ní stopuje nesnadný proces civilizace.
sociologie

O procesu civilizace, 2. díl

390 Kč
367 Kč
Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku - 11%
Jak zajistit důstojné stárnutí a dožití seniorů s mentálním postižením v sociální službě nebo v rodině? Jaké možnosti paliativní péče máme k dispozici? Jak zvládnout období žalu a těžkých ztrát vzhledem k rostoucí délce života seniorů s postižením?
sociologie

Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku

314 Kč
279 Kč
Co počít ve vlkově břiše - 11%
Edice je autorovým výborem nejdůležitějších textů, které napsal v uvedeném období. Východiskem Tesařových společenských aktivit bylo přesvědčení, že jediným účinným způsobem, jak vyjít z totalitního režimu, je vytváření struktur občanské společnosti.
sociologie
Ukázky

Co počít ve vlkově břiše

446 Kč
397 Kč
Rodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění - 11%
Paměť byla dosud při studiu rodiny zcela opomíjena. Autorky knihy, historička a psycholožka, svou ojedinělou a mimořádně důkladnou analýzou dokazují, že rodinná paměť představuje důležitou složku rodinného fungování, související jak s rodinnými v
sociologie

Rodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění

224 Kč
199 Kč
Vzpoura davů - 11%
Slavná kniha nejvýznamnějšího moderního španělského filozofa José Ortegy y Gasseta shrnuje úvahy, které vycházely původně v novinách od roku 1927.
sociologie

Vzpoura davů

341 Kč
303 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 171 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 18 > >>