Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka v roce 2020
sociologie

Superprognózy: Umění a věda předpovídání budoucnosti - 11%
(1x)
Z lepšího nahlížení do budoucnosti by měl prospěch každý, ať už jde o nákup akcií, sestavování politických opatření, uvádění nového produktu na trh, nebo jen plánování jídelníčku dopředu. Lidé však obecně předpovídají budoucnost velice špatně.
sociologie

Superprognózy: Umění a věda předpovídání budoucnosti

359 Kč
319 Kč
Česká Alexandrovka - 11%
Memoáry se zabývají dosud značně opomíjenou kapitolou z dějin českého vystěhovalectví na Ukrajinu a do Ruska. Autor zaznamenává pohnuté osudy obyvatel Alexandrovky v průběhu první poloviny 20. století.
sociologie

Česká Alexandrovka

180 Kč
160 Kč
Andragogický výzkum
Dostává se vám do rukou ojedinělá publikace o metodách výzkumu vzdělávání dospělých, která objasňuje témata a problémy, jež je potřebné zkoumat na tomto poli.
sociologie

Andragogický výzkum

89 Kč
Smrt Západu - 6%

Nesmírně poutavá kniha, kterou však čtenář může strávit pouze tehdy, zbaví-li se všech svých předsudků k náboženství a víře.

sociologie

Smrt Západu

315 Kč
296 Kč
Sexualizovaná realita pracovních vztahů - 11%
Kniha Sexualizovaná realita pracovních vztahů je výsledkem sociologického výzkumu obtěžování z důvodu pohlaví a sexuálního obtěžování, který realizovalo oddělení Gender & sociologie SOÚ AV ČR.
sociologie

Sexualizovaná realita pracovních vztahů

131 Kč
117 Kč
Spravedlivé a nespravedlivé války - 11%

Kniha je označována jako nejvýznamnější dílo současnosti v teorii spravedlivé války. Poprvé byla vydána v roce 1977 a nyní vychází česky s novou předmluvou a doslovem.

sociologie
Ukázky

Spravedlivé a nespravedlivé války

531 Kč
472 Kč
Sto studentských revolucí - 11%
Kniha přináší přímá svědectví studentů o událostech 17. listopadu 1989 na Národní třídě, o studenstké stávce, ale také jejich vzpomínky na život za socialismu.
sociologie

Sto studentských revolucí

801 Kč
712 Kč
Retrotópia - 11%
(1x)
Vo svojej poslednej knihe, ktorá bola publikovaná až po jeho smrti v januári 2017, sa Bauman venuje tendenciám, ktoré sú prejavom nostalgických túžob po idealizovanej či imaginárnej minulosti.
sociologie

Retrotópia

242 Kč
215 Kč
Modernismus a fašismus - 11%
(1x)
Knihou Modernismus a fašismus vrcholí dlouholetý výzkum renomovaného britského historika Rogera Griffina, který se snaží vysledovat a prokázat podstatu generického fašismu a zároveň jej lokalizovat v kontextu mnoha hnutí modernismu.
sociologie

Modernismus a fašismus

414 Kč
368 Kč
Římský člověk a jeho svět - 11%
Svazek završující přehlídku lidských typů a sociálních rolí nejvýznamnějších kulturních epoch v dějinách lidstva představuje ve dvanácti kapitolách různé tváře lidí starověkého Říma, od politiků, právníků a vojevůdců po otroky či povstalce.
sociologie

Římský člověk a jeho svět

421 Kč
374 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 168 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 17 > >>