Nejprodávanější Kniha nebo Mapa v roce 2020
druhá světová válka

Divoký kluk Alois Dubec: Z Vlachovy Lhoty do RAF a zpět - 11%
(1x)
Alois Dubec byl téměř všude. Narodil se ve Vlachově Lhotě, zapadlé valašské vsi, odmala miloval armádu a za války poznal život dělníka na stavbě Hitlerových dálnic. Byl vojákem, italským partyzánem, švýcarským zajatcem a kadetem RAF v Británii.
druhá světová válka
Ukázky

Divoký kluk Alois Dubec: Z Vlachovy Lhoty do RAF a zpět

223 Kč
198 Kč
Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant - 11%
(1x)
Životopis Jozefa Tisa (1887-1947), katolického kněze a prvního prezidenta Slovenské republiky. Po válce byl Tiso justicí obnovené Československé republiky odsouzen k smrti pro vlastizradu a zločiny proti lidskosti.
druhá světová válka

Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant

449 Kč
399 Kč
Odstřelovačské eso - 11%

V této autobiograficky laděné knize Sutkus detailně popisuje své zážitky z války, založené na pečlivě vedených, téměř deníkových záznamech, i svůj pozdější život ve vyhnanství na Sibiři pod dozorem sovětských tajných služeb.

druhá světová válka

Odstřelovačské eso

251 Kč
223 Kč
Krvavý pahorek - 11%
V nesmírně obtížném terénu ostrova Guadalcanal se z klenby džungle tyčil 700 metrů dlouhý pahorek. Za ním se rozkládalo životně důležité polní Hendersonovo letiště. Pokud by padlo do rukou Japonců, znamenalo by to téměř jistou smrt nebo zajetí.
druhá světová válka

Krvavý pahorek

233 Kč
207 Kč
Květnové vítězství - 11%

Počátkem května 1945 se na území Českých zemí nacházelo poslední velké německé bojeschopné uskupení – skupina armád Střed pod velením polního maršála Ferdinanda Schörnera.

druhá světová válka

Květnové vítězství

314 Kč
279 Kč
Půjdu do pekla spokojen... - 11%
Je to fascinující příběh. Vysoký důstojník SS Adolf Eichmann, pověřený uskutečněním obludného plánu vyhlazení židovského obyvatelstva na všech územích ovládaných nacistickým Německem, patří k nejbizarnějším osobnostem 20. století.
druhá světová válka

Půjdu do pekla spokojen...

161 Kč
143 Kč
Smrtonosná oblaka - 11%
Publikace volně navazuje na řadu knih tohoto autora, které se věnují letecké válce a bombardování českých měst během druhé světové války.
druhá světová válka

Smrtonosná oblaka

414 Kč
368 Kč
Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě - 6%
Kniha zpracovává doposud neznámou problematiku pronásledování židovského obyvatelstva české i německé národnosti v bývalých pohraničních oblastech Československa v období, kdy byla tato území násilně přičleněna k třetí říši.
druhá světová válka

Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě

508 Kč
478 Kč
Svědek z cely smrti - 11%
(2x)
Autentický příběh dosud žijícího Bořivoje Bartoníčka, v době německého nacismu studenta a člena českotřebovské odbojové skupiny, který v naprosté izolaci strávil více než čtvrt roku v cele smrti, v těsném sousedství popravčí gilotiny.
druhá světová válka

Svědek z cely smrti

295 Kč
262 Kč
Velitelé praporů SOS - 11%
(1x)
Publikace je vlastně čtvrtým dílem úspěšné trilogie „Jednotka určení SOS“. K jednotlivým životopisům jsou připojeny textové materiály vztahující se k působení dotyčné osoby v legiích, SOS nebo v protinacistickém odboji.
druhá světová válka
Ukázky

Velitelé praporů SOS

206 Kč
183 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 166 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 17 > >>