Nejprodávanější tituly - leden 2021
Evropa

Vesnice 'kanibalů'
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
Na stopě neznámému
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
Evropa

Na stopě neznámému

229 Kč
Konečné řešení
(2x)
Monografie německého historika je jednou z prvních prací, která důkladně rekonstruuje formování a hlavní rozhodovací procesy předcházející realizaci nacistického holocaustu.
Evropa

Konečné řešení

305 Kč
Kronika vlády Dona Pedra I.
(1x)
Autor Kroniky byl královským úředníkem a archivářem. Měl tudíž přístup k důležitým pramenům, díky čemuž je jeho dílo spolehlivým zdrojem informací o dějinách portugalského království ve 2. polovině 14. století.
Evropa

Kronika vlády Dona Pedra I.

246 Kč
Osvětim
Kniha líčí postupně historii Osvětimi jako původně německého města založeného v roce 1270, přes trojí dělení Polska v 18. století a germanizační snahy 19. století a dospívá až k neblahému vyvrcholení osvětimské historie ve 20. století.
Evropa

Osvětim

381 Kč
Napříč kontinentem soudobých dějin

Autoři této kolektivní práce se pokoušejí zmapovat základní kontury vývoje evropské historiografi e soudobých dějin.

Evropa
Ukázky

Napříč kontinentem soudobých dějin

253 Kč
Řád teroru
Syntetická práce německého sociologa patří k významným moderním pracím věnovaných historii nacistických koncentračních táborů a jejich postavení a úloze v systému státně institucionalizovaného násilí.
Evropa

Řád teroru

338 Kč
Za naši a vaši svobodu
Kniha mladého historika je monumentální sondou po polských dějin 18. a 19. století. Autor v ní barvitým způsobem líčí proces formování se moderního polského národa "revoluční cestou", tolik odlišnou od české národní emancipace.
Evropa

Za naši a vaši svobodu

305 Kč
Nucená práce pod hákovým křížem
(1x)
Nejnovější syntetická práce německé historiografie o nuceném pracovním nasazení zahraničních dělníků a vězňů koncentračních táborů ve válečném hospodářství nacistické Třetí říše.
Evropa

Nucená práce pod hákovým křížem

305 Kč
Zlatá žeň
(2x)
Tématem knihy jsou polsko-židovskéh vztahy během druhé světové války i krátce po ní – zabývá se přejímáním židovského majetku Poláky, líčí zoufalou situaci Židů na polských vesnicích, konfrontuje jejich osudy s lidskou chamtivostí a antisemitismem.
Evropa

Zlatá žeň

223 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 56 položek
1 2 3 .. 6 > >>