Nejprodávanější tituly - leden 2021
povídky

Jablko
(2x)
Neobyčejně populární Faberův román Kvítek karmínový a bílý končí větou „Ale teď už je čas, abyste mě nechali jít.“ Přesně to ale mnozí čtenáři nebyli ochotní udělat.
povídky

Jablko

178 Kč
Dámy z Grace Adieu
(2x)
Dámy z Grace Adieu jsou první sbírka povídek autorky světového bestselleru Jonathan Strange a pan Norrell a zavádějí čtenáře hluboko do magického světa Férie – a ten nikdy není tak daleko, jak si myslíme.
povídky

Dámy z Grace Adieu

237 Kč
Krajina s pobřežím
(2x)
Výbor představuje průřez norskou povídkovou tvorbou dvacátého století. Vedle povídek starších, mnohdy již kanonizovaných autorů obsahuje povídky prozaiků současných, s jejichž tvorbou se český čtenář dosud nesetkal.
povídky

Krajina s pobřežím

178 Kč
Manuál pro uklízečky
(5x)
V povídkách, které vznikaly zhruba od šedesátých do devadesátých let 20. století, se Berlinová inspirovala dětstvím stráveným v těžařských městečkách na americkém Západu, mládím, které prožila mezi společenskou smetánkou v jihoamerickém Chile.
povídky
Ukázky

Manuál pro uklízečky

268 Kč
Anděl Esmeralda
Kniha nabízí průřez spisovatelovou tvorbou od konce sedmdesátých let do současnosti. V jistém smyslu přitom může sloužit jako úvod do DeLillova světa, najdeme v ní totiž většinu autorových erbovních témat: odcizení, paranoiu, obavu či děs ze světa.
povídky
Ukázky

Anděl Esmeralda

223 Kč
O létání
(1x)
Několik drobných próz a básní, v nichž Hermann Hesse vylíčil své pocity z „cestování vzduchem“ v době kdy překonání zemské tíže bylo ještě zázrakem a básník je vnímal s úžasem jako nádherné překročení hranic, jež člověku určila příroda.
povídky

O létání

143 Kč
Šest problémů pro dona Isidra Parodiho
(2x)
Svérázná kniha záhad z pera Jorge Luise Borgese a Adolfa Bioye Casarese, v níž detektiv řešící případy je vězněn (byť neprávem) za vraždu a kde všechno je vždycky jinak, nežli se na první pohled zdálo.
povídky

Šest problémů pro dona Isidra Parodiho

233 Kč
Prózy
(1x)
Kniha představuje vůbec poprvé Karla Kryla jako prozaika. Vedle stežejní rozsáhlé prózy Člověk, kterou napsal v mnichovském exilu v sedmdesátých letech, jsou v knize obsaženy i dosud knižně nepublikované povídky a pohádky.
povídky

Prózy

359 Kč
Povídky
Výbor obsahuje i Babelovu vůbec nejstarší známou krátkou prózu Starý Šlojme, napsanou v roce 1913, kdy bylo jejímu autorovi pouhých 19 let. Svazek uzavírají u Babela ojedinělé povídky "na cizí námět".
povídky

Povídky

229 Kč
Korunka z peří
Sbírka povídek známého amerického židovského autora.
povídky

Korunka z peří

215 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 205 položek
1 2 3 .. 21 > >>