Nejprodávanější knihy - leden 2021
filosofie

Umění žít šťastně - 11%

Umění žít šťastně je knihou, ke které se čtenář vrací pro požitek z četby a pro poučení, jak stále lépe zvládat každodenní život pomocí meditace. Každý zná štěstí a radost z vlastní zkušenosti. Schopnost žít šťastně lze však také vědomě rozvíjet.

filosofie

Umění žít šťastně

268 Kč
238 Kč
Myšlení obrazem - 11%
(2x)
Myslíme pojmy, to jest slovy, avšak je rovněž možné myslet obrazy? Nikoli obrazným způsobem, metaforami a jinými prostředky nepřímého vyjadřování, nýbrž skutečně v obraze? Současná filosofie klade tuto otázku pouze nepřímo.
filosofie

Myšlení obrazem

200 Kč
178 Kč
Místo fenomenologie ducha v současném myšlení - 6%
Tato kniha je věnována filosofii G. W. F. Hegela, nejdůležitějšího představitele německého idealismu, a vychází u příležitosti dvoustého výročí vydání Hegelova nejvýznamnějšího díla, Fenomenologie ducha.
filosofie

Místo fenomenologie ducha v současném myšlení

220 Kč
207 Kč
Korespondence - 11%
(1x)
Korespondence s významným religionistou, filosofem Gerhardem (Gershomem) Scholemem začíná v době, kdy Hannah Arendtová zápasí ve francouzském exilu o holou existenci.
filosofie

Korespondence

538 Kč
478 Kč
Škvíry existence - 11%
(1x)
Škvíry existence polské filosofky Jolanty Brach-Czainy jednoznačně patří k nejvýznamnějším filosofickým či šíře humanitním polským spisům nejméně za poslední půlstoletí.
filosofie

Škvíry existence

234 Kč
208 Kč
Znamení věcí - 11%
Předkládaná kniha je prvním uvedením do renesanční nauky o „signaturách věcí“ (signatura rerum) v českém jazyce. Součástí knihy je antologie, v níž jsou v překladu zpřístupněny některé zásadní pasáže z děl Paracelsa, Valentina Weigela, ...
filosofie

Znamení věcí

260 Kč
231 Kč
Evropa na rozcestí - 11%
(1x)
To, co bývá zvykem chápat jako krizi ekonomickou, respektive finanční, je ve skutečnosti celkovou krizí západních společností.
filosofie

Evropa na rozcestí

315 Kč
280 Kč
Kdo jsme - 11%
Odkud se vzal svět a život? Jaký je vztah mezi lidským vědomím a bytím, prostorem a časem? Přesahuje globální inteligence chápání našeho smrtelného mozku? Kde se skrývá věčnost a jak souvisí s relativitou času?
filosofie

Kdo jsme

305 Kč
271 Kč
Spravedlnost: Co je správné dělat - 11%
(2x)
V knižním zpracování populárního televizního pořadu profesora Michaela Sandela (Harvard) se čtenáři představují svižně a vtipně psané kapitoly, bohatě doplněné aktuálními příklady problematiky spravedlnosti.
filosofie

Spravedlnost: Co je správné dělat

315 Kč
280 Kč
Záhyb - 11%
Fascinující text francouzského filosofa Gillese Deleuze přehýbá Leibnizovy barokní koncepce do naší epochy poznamenané podobně jako baroko ztrátou racionalistických a pozitivistických jistot, a z mnohých perspektiv nahlíží na zásadní problémy světa.
filosofie

Záhyb

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 173 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 18 > >>