Nejprodávanější knihy - leden 2021
poezie

Tajné ohně
Kniha Tajné ohně (Tři knihy básní) přináší v jednom svazku téměř souborné vydání básnického díla známé autorky.
poezie

Tajné ohně

232 Kč
Větrná zvonkohra
Výbor jednoho z nejvýznamnějších současných kanadských básníků Johna Passe, spojovaného rovněž s proudem ekokritického myšlení, nazvaný Větrná zvonkohra představuje chronologicky autorovo celoživotní dílo od jeho ranějších textů až po nedávnou dobu.
poezie

Větrná zvonkohra

224 Kč
Kniha haiku
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
poezie

Kniha haiku

178 Kč
Zdivočelé pohádky
Pozor, oficiální hlášení! Pohádky se zbláznily… Šest oblíbených pohádek – takt trochu jinak!
poezie

Zdivočelé pohádky

233 Kč
Magorova summa I.
Soubor básnického díla básníka, esejisty a významného kulturního organizátora Ivana M. Jirouse, nositele Ceny Jaroslava Seiferta, vychází již potřetí, tentokrát však rozdělen do dvou svazků a doplněn svazkem třetím.
poezie

Magorova summa I.

429 Kč
Hryzla
Divoké a nespoutané básně Janele z Liků našly v této sbírce zklidňující úběžníky nalézání nového domova a blízkost ne vždy něžných hlodavců.
poezie

Hryzla

179 Kč
Kadiš a jiné básně
(1x)
Mezi nejznámější básnické skladby Allena Ginsberga patří vedle Kvílení i Kadiš, velkolepý žalozpěv na básníkovu zesnulou matku, jejíž duševní choroba silně poznamenala jeho dětství a dospívání.
poezie

Kadiš a jiné básně

178 Kč
Racci
Čechov má Racka, Hrabal Racky! Protože Hrabal dobře ví, že racek nikdy není sám, třebaže jediné, co doopravdy vlastní, je jeho vlastní samota.
poezie

Racci

195 Kč
Sen / Dream
Básnická skladba Sen z roku 1939 napsaná Vladimírem Holanem umělecky popisuje ponurou vizi temnoty a hrůzy zaživa pohřbeného města (nacisty okupované Prahy).
poezie

Sen / Dream

248 Kč
Typosie
Po technické stránce nevšedně udělaná kniha přináší autorův aktuální básnický soubor, v němž Kučera preparuje jazyk, obnažuje vztahy, louhuje významy, vytyčuje prostor.
poezie

Typosie

225 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 351 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 36 > >>