Nejprodávanější tituly - leden 2021
etnografie, etnologie

Tajemná místa Čech - 11%
Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány.
etnografie, etnologie

Tajemná místa Čech

314 Kč
279 Kč
Tělo za katrem - 11%

Publikace představuje výstupy pětiletého etnografického výzkumu autorky, který byl realizován v prostředí českých mužských věznic.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tělo za katrem

536 Kč
476 Kč
Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, boom - 11%
Kniha ukazuje dopady kolonialismu na životy příslušníků novoguinejské etnické skupiny Nungon. Na základě jednoho desetiletí terénního výzkumu a rozboru archivních dokumentů autor pojednává o proměnách způsobu života Nungonů, ...
etnografie, etnologie

Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, boom

197 Kč
175 Kč
Dějiny Velké Kolumbie - 11%
(1x)
Publikace známého etnologa a cestovatele zachycuje historii v časovém rozsahu od indiánských kultur na území dnešní Kolumbie po současnost, a to včetně rozsáhlých území, která dříve ke Kolumbii patřila, tedy v rozsahu tzv. Velké Kolumbie (Panama, Ven
etnografie, etnologie

Dějiny Velké Kolumbie

441 Kč
392 Kč
Kniha mytologie - 11%
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů.
etnografie, etnologie

Kniha mytologie

629 Kč
559 Kč
Amendar. Pohled do světa romských osobností. - 11%
Výpravná publikace v klasické knižní vazbě reprezentativním způsobem nabízí biografické medailony vybraných 254 romských osobností, jejichž osobní životy v průběhu dvacátého a jednadvacátého století byly, anebo jsou, spojeny s českými zeměmi.
etnografie, etnologie

Amendar. Pohled do světa romských osobností.

261 Kč
232 Kč
Na Sibiři mezi Samojedy - 20%
Ceněná etnologická publikace týkající se duchovního života původních obyvatel, jejich obřadů a náboženství (šamanismus, totemismus), kterých se autor přímo a živě zúčastňoval.
etnografie, etnologie
Ukázky

Na Sibiři mezi Samojedy

219 Kč
175 Kč
Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů - 11%
Kniha Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů navazuje na sérii publikací slavistického projektu spojeného s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy.18 textů tohoto svazku je rozděleno do tří oddílů (Jazyk, Literatura, Dějiny a kultura).
etnografie, etnologie

Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů

197 Kč
175 Kč
Židé v Putinově stínu - 11%
Monografie analyzuje ruský a proruský antisemitismus v druhé dekádě jednadvacátého století.
etnografie, etnologie

Židé v Putinově stínu

286 Kč
254 Kč
Nevěra - 11%
Linda vede zdánlivě dokonalý život: má milujícího zámožného manžela, dvě úžasné děti a jako úspěšná novinářka pracuje v prestižním ženevském listu. Znenadání však přijde okamžik pravdy .....
etnografie, etnologie

Nevěra

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 61 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>