Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - leden 2021
společenské vědy

Esej Nové besedy - Čemu věřit - 11%
Esej Nové besedy nabízí hlubší zamyšlení a originální náhled na klíčové otázky, které nese život v současné společnosti. Významní a cenění autoři nahlíží na téma z pohledu různých vědních oborů. Čemu věřit?
společenské vědy

Esej Nové besedy - Čemu věřit

180 Kč
160 Kč
Koronavirus, falešný poplach - 11%
Proč mohla většina evropských zemí kvůli covidu nařídit svým občanům, aby nikam nechodili, a proč to lidé akceptovali?
společenské vědy

Koronavirus, falešný poplach

224 Kč
199 Kč
Mýtus a skutečnost - 11%
V knize Mýtus a skutečnost shrnuje autor dosavadní poznatky o mýtu. Zamýšlí se nad jeho definicí, zabývá se jeho strukturou a funkcí a dále probírá tematicky jednotlivé typy mýtů. Všímá si mýtů o původu a kosmogonických mýtů, mýtů a rituálů obnovy.
společenské vědy
Ukázky

Mýtus a skutečnost

223 Kč
198 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
společenské vědy
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Proti systému! - 11%
(6x)
Kniha přináší z větší části doposud nezpracovaný pohled na českou antisystémovou krajní pravici v jejím více než stoletém vývoji.
společenské vědy

Proti systému!

297 Kč
264 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
společenské vědy

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Žítkovské bohyně. Lidová magie na Moravských Kopanicích - 11%
Rozšířené vydání úspěšné publikace Ústavu evropské etnologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Práce vychází z autentických terénních výzkumů uskutečněných autorkou v letech 1990–1992 u dvou posledních žijících bohyní Irmy Gabrhelové
společenské vědy

Žítkovské bohyně. Lidová magie na Moravských Kopanicích

315 Kč
280 Kč
Co je nového ve vzdělávání - 11%
(1x)
Zapomeňte na tu poslední i všechny příští nepovedené reformy školství. Co může za problémy, které dnes pozorujeme ve vzdělávacím systému?
společenské vědy

Co je nového ve vzdělávání

216 Kč
192 Kč
Neohrožené ženy - 11%
(4x)
Před 150 lety vedly ženy a muži velice rozdílné životy. Ženy nemohly volit ani samy si vydělávat peníze. Nemohly rozhodovat o vlastním těle. Rozhodovaly za ně otcové, až do chvíle, než se vdaly. Pak rozhodoval manžel. To se změnilo ve chvíli, kdy se
společenské vědy

Neohrožené ženy

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 475 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 48 > >>