Nejprodávanější knihy - říjen 2021
umění

Atmosféry
V devíti kapitolách se autor zamýšlí nad tím, co vytváří pro člověka příjemnou atmosféru, prostor, v němž se člověk dobře cítí, a v jakém smyslu a míře k ní přispívá právě architektura.
umění

Atmosféry

359 Kč
Barrandov III
Třetí díl mimořádné obrazové historie českého filmu zachycuje válečná léta 1939-1945. Dozvíte se, proč v době světové války vznikala umělecky nejzdařilejší díla.
umění

Barrandov III

599 Kč
Tugendhat, dům na rozhraní dějin
Vila Tugendhat je jedním ze tří–čtyř děl, které jsou přelomem v kulturních dějinách. Její příklad je nesmírně silný. Po desítky let ovlivňoval architekturu a její tvůrce po celém světě – a ovlivňuje stále. Její poselství je univerzální.
umění

Tugendhat, dům na rozhraní dějin

459 Kč
Deník v dopisech
Kniha je jedinečným pokusem o rekonstrukci životního a uměleckého příběhu Vincenta van Gogha, jedné z vůdčích postav moderního malířství.
umění

Deník v dopisech

401 Kč
Drobné perly české architektury
(6x)
Výtvarně výrazná kniha postavená na barevných fotografiích Pavla Friče, krátkých výstižných textech historika umění Jiřího T. Kotalíka a rýmovaných postřezích architekta Davida Vávry.
umění
Ukázky

Drobné perly české architektury

507 Kč
Výtvarné umění a hudba
Předkládaná kniha - v současnosti u nás jediná tohoto zaměření - je bohatě vybavena barevnými reprodukcemi výtvarných děl a notovými příklady. Její nezbytnou součástí je CD se zvukovými ukázkami a digitální variantou obrazových ukázek v textu.
umění

Výtvarné umění a hudba

387 Kč
Bohuslav Reynek (1892–1971)
(4x)
První monografie o díle kultovní postavy české výtvarné kultury a literatury Bohuslava Reynka. Přináší reprodukce jeho grafických cyklů, kreseb, maleb i experimentálních nátisků. Výměrově je představeno i jeho literární dílo.
umění

Bohuslav Reynek (1892–1971)

1 154 Kč
Cikáni
(1x)
První české vydání fotografického cyklu jednoho z předních světových fotografů. Tvoří jej 109 fotografií pořízených v tehdejším Československu, v Rumunsku, Maďarsku, Francii a Španělsku v letech 1962-1971.
umění

Cikáni

1 274 Kč
Jan Svoboda
Dílo fotografa Jana Svobody (1934-1990) má mezinárodní význam, přesto je dodnes spíše legendou, neúplně dotýkanou a zpracovanou, dodnes se například nedočkal velké retrospektivní výstavy.
umění

Jan Svoboda

283 Kč
A pásly by se tam ovce...
(1x)
Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové, který poprvé vyšel v rámci obsáhlejší knihy Dvě tváře. Toto samostatné vydání je doplněno desítkami unikátních fotografií, mimo jiné od Henriho Cartier-Bressona, Josefa Koudelky,Inge Morathové, ...
umění

A pásly by se tam ovce...

269 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 272 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 28 > >>