Nejprodávanější tituly - listopad 2021
film a divadlo

Petr Brukner

Knižní rozhovor s všestranným umělcem vede novinář a rozhlasový moderátor Vladimír Kroc, autor úspěšného rozhlasového seriálu Zvuková kronika Divadla Járy Cimrmana.

film a divadlo
Ukázky

Petr Brukner

357 Kč
Mimochodem
(4x)
Slavný režisér ve svých pamětech nic neskrývá a jeho pohled na vlastní bouřlivé životní osudy nepostrádá humor. Popisuje dětství v Brooklynu, vypráví, jak se těžce protloukal jako komik, provede nás celou svou dlouhou režisérskou kariérou.
film a divadlo
Ukázky

Mimochodem

403 Kč
Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

film a divadlo

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

449 Kč
Voskovec & Werich
Osobnost Jiřího Voskovce je nerozlučně spjata s Janem Werichem – a naopak. Rozsáhlá publikace o životě a tvorbě legendární umělecké dvojice
film a divadlo

Voskovec & Werich

584 Kč
Filmové plakáty
Tvorba filmových plakátů je stará jako film samotný. Plakáty zpočátku poukazovaly na téma propagovaného filmu: od dobrodružství a romantiky až po napínavé a mrazivé horory.
film a divadlo

Filmové plakáty

719 Kč
Hry a semináře
(2x)
Definitivní knižní komplet obsahující všech patnáct titulů divadla Járy Cimrmana.
film a divadlo

Hry a semináře

531 Kč
5 a 1/2 scénáře Ester Krumbachové - 9%
Ester Krumbachová proslula především jako scénografka a kostýmní výtvarnice, v mnoha případech se však zásadně podílela i na tvorbě scénářů a celkové koncepci filmů jak československé nové vlny, tak i filmů starší generace tvůrců.
film a divadlo

5 a 1/2 scénáře Ester Krumbachové

Jan Bernard (ed.)
449 Kč
409 Kč
František Vláčil: Život a dílo
(1x)
Zásadní monografie o jednom z nejvýznamnějších filmových tvůrců české poválečné kinematografie.

Kniha nominovaná na cenu Magnesia Litera 2019 - DILIA Litera pro objev roku
film a divadlo

František Vláčil: Život a dílo

351 Kč
Dějiny opery. Posledních 400  let.
(2x)

Dějiny opery zasvěceně rozebírají mnohá díla největších skladatelů, od Monteverdiho a Händela přes Mozarta a Verdiho až po Wagnera, Strausse, Pucciniho, Berga či Brittena.

film a divadlo

Dějiny opery. Posledních 400 let.

898 Kč
Experimentální dílna
Kniha, poprvé publikovaná v USA v roce 2015, si pokládá zásadní otázku: Jak se mohly formální experimenty (které navíc zpravidla kritizovaly samotné vojsko či stát) objevit v instituci tak rigidní, jako je armáda.
film a divadlo

Experimentální dílna

338 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 103 položek
1 2 3 .. 11 > >>