Nejprodávanější Kniha - listopad 2021
druhá světová válka

Britské válečné námořnictvo za druhé světové války I. - 51%
Autor neotřelým způsobem vykládá úlohu Británie jako ostrovní námořní velmoci a mateřské země světového impéria za druhé světové války. První svazek končí evakuací britských expedičních sil z Dunkerku.
druhá světová válka

Britské válečné námořnictvo za druhé světové války I.

199 Kč
98 Kč
Daleko, a přece blízko
Osudy aktérů událostí 17. listopadu 1939, českých studentů, kterým zavřeli vysoké školy, kteří trpěli v koncentračním táboře a bojovali v zahraniční armádě.
druhá světová válka

Daleko, a přece blízko

44 Kč
V pekle plynových komor - 11%
Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit.
druhá světová válka

V pekle plynových komor

295 Kč
262 Kč
Dobrou noc, Osvětimi - Svědectví přeživších vězňů - 11%
(1x)
eden z vězňů během práce padne vysílením. Kápo ho utluče k smrti a nařídí Stefanovi vzít jeho ostatky na záda a odnést je do tábora, přičemž má ještě zpívat. „Nosím toho vězně již několik desítek let a nemohu ho donést…“ vzpomíná na svoji noční můžu
druhá světová válka

Dobrou noc, Osvětimi - Svědectví přeživších vězňů

305 Kč
271 Kč
Z Českého lesa k demarkační linii - 11%
Název knižní publikace již sám o sobě přesně indikuje její obsah. Demarkační linie je feno-ménem, který má dlouhou historii, do níž se nejvýrazněji zapsala na konci 2. světové války v Evropě.
druhá světová válka

Z Českého lesa k demarkační linii

152 Kč
135 Kč
Šumava 1938 - 11%

Publikace vydaná k 80. výročí Mnichovské dohody a okupace československého pohraničí přibližuje Šumavu a události roku 1938 pohledem ze strany tehdejšího nepřítele.

druhá světová válka

Šumava 1938

359 Kč
319 Kč
Dotek Anthropoidu - 11%
(2x)
Neobvykle koncipovaná kniha sestavená ze zpráv dobového tisku, policejních vyhlášek, výslechových protokolů gestapa a krátkých prozaických útvarů se touto kombinací snaží čtenáři přiblížit atmosféru protektorátu Čechy a Morava.
druhá světová válka

Dotek Anthropoidu

221 Kč
196 Kč
Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant - 11%
(1x)
Životopis Jozefa Tisa (1887-1947), katolického kněze a prvního prezidenta Slovenské republiky. Po válce byl Tiso justicí obnovené Československé republiky odsouzen k smrti pro vlastizradu a zločiny proti lidskosti.
druhá světová válka

Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant

449 Kč
399 Kč
Osudový omyl André Maginota
(4x)
Kniha je určena všem, kteří se v současné nebezpečné době dovedou zamyslet nad omylem, jehož důsledky pociťujeme dodnes.
druhá světová válka

Osudový omyl André Maginota

90 Kč
Zapomenuté transporty
V rozhovoru, který tvoří první část knihy, hovoří autor dokumentů Lukáš Přibyl o tom, jak složité a někdy dobrodružné bylo pátrání po svědcích.
druhá světová válka

Zapomenuté transporty

135 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 82 položek
<< < 1 2 3 4 .. 9 > >>