Nejprodávanější tituly - listopad 2021
botanika

Naslouchání mechu
Robin Wall Kimmererová vypráví příběhy mechů z pohledu vědy i tradiční moudrosti domorodých národů. Autorka poutavě spojuje vědecké poznatky s osobními postřehy a dává možnost nahlédnout do elegantně jednoduchého života mechorostů.
botanika
Ukázky

Naslouchání mechu

232 Kč
Trávy
Trávy i traviny jsou okouzlující rostliny, i když to tak na první pohled nevypadá. Jejich předností není hýření barvami, tak obvyklé u květin nebo některých dřevin, ale kouzlo okamžiku a celkového pohledu.
botanika

Trávy

449 Kč
Můj bylinkový svět
(1x)
Knihu napsal známý bylinář s přáním, aby ti z vás, kteří chtějí poznat svět bylin a jejich léčivých vlastností, získali do začátku svého bádání co nejvíc znalostí, které vám otevřou další cestu.
botanika

Můj bylinkový svět

404 Kč
Jedlé rostliny z přírody
Atlas jedlých i léčivých zahradních i planých rostlin s jejich vyobrazeními a s kuchařskými předpisy.
botanika

Jedlé rostliny z přírody

269 Kč
Průvodce přírodou na výlety
Díky tomuto průvodci se v přírodě dokážete jednoduše zorientovat a při svých toulkách možná poznáte i živočichy a rostliny, o nichž jste neměli ani zdání. Tu pestrost stojí za to objevovat.
botanika

Průvodce přírodou na výlety

358 Kč
Skalničky
Čtenářům se předkládá kniha s vynikajícími ilustracemi již zemřelé malířky Jiřiny Kaplické. Kromě základního sortimentu rostlin zahrnuje i méně běžné, leč neméně krásné kultivary a druhy rostoucí volně v přírodě.
botanika

Skalničky

224 Kč
Houby z Boží lékárny
Známá autorská dvojice přináší kromě desítek receptů, podrobné popisy stovky druhů hub s léčivými účinky, rozšířené o nejnovější údaje o bioaktivních látkách v nich obsažených, hlavních typech jejich zdravotních účinků a způsobu použití.
botanika

Houby z Boží lékárny

539 Kč
Encyklopedie listnatých stromů a keřů

S listnatými stromy a keři se můžeme setkat prakticky kdekoliv. Ať už se vydáme na procházku do přírody, botanické zahrady nebo třeba do zámeckého parku. Obklopují nás v našem okolí a tvoří nepostradatelnou součást našeho života. Kniha, kterou nyní držíte v rukou, si klade za úkol provést vás světem listnatých dřevin a ukázat vám rozmanitost jejich světa v šíři, jaká u nás nemá obdoby. Na bezmála 750 stranách je popsáno přes 4 700 druhů, poddruhů a kultivarů listnatých dřevin, které se vyskytují v zahradách, parcích a ve volné přírodě našich zeměpisných šířek. Text doprovází více než 3 000 barevných fotografií a kreseb, díky nimž je možné detailně se seznámit s většinou popisovaných druhů. V této knize poznáte dřeviny opravdu od A do Z. Proniknete do tajů jejich stavby i vývojových fází a skryté vám nezůstanou ani informace o jejich pěstování a množení. Encyklopedie listnatých stromů a keřů není určená jen pro botaniky, dendrology. Její bohatost a přehlednost ocení všichni milovníci přírody, kteří chtějí mít doma unikátní ucelenou encyklopedii o tomto tématu.

botanika
Ukázky

Encyklopedie listnatých stromů a keřů

1 099 Kč
Plané rostliny a jejich zapomenutý význam
(1x)
Cílem této knihy je podnítit čtenáře k tomu, aby znovu objevili zapomenutý význam planých rostlin a vybudovali si k nim živý vztah.
botanika

Plané rostliny a jejich zapomenutý význam

296 Kč
Příběhy stromů
(1x)
Stromy nás obklopují jen zdánlivě tiše a němě.
botanika

Příběhy stromů

314 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 46 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>