Nejprodávanější tituly - listopad 2021
Evropa

Dějiny naší říše
(1x)
edná se o pozoruhodně čtivou čítanku historie podunajské monarchie, zaměřenou na země Koruny české. Kniha ovšem nepokrývá jenom období, kdy Čechy byly součástí monarchie, ale celé období dějin od časů říše Římské až do roku 1914.
Evropa
Ukázky

Dějiny naší říše

99 Kč
Šavle světa
(1x)
Kniha se věnuje šavlím mnoha států a národů. Mezi analyzovanými exempláři se nacházejí ruské, maďarské, turecké, arabské, mongolské, švýcarské, německé, italské, arménské, moldavské, perské a samozřejmě polské šavle.
Evropa

Šavle světa

404 Kč
Druhá revoluce
Výzkum stalinismu je vysoce aktuální, a to nejen jako významný fenomén historie, ale i současnosti.
Evropa

Druhá revoluce

178 Kč
Vznik Evropy
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
Evropa
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
Zlatá žeň
(2x)
Tématem knihy jsou polsko-židovskéh vztahy během druhé světové války i krátce po ní – zabývá se přejímáním židovského majetku Poláky, líčí zoufalou situaci Židů na polských vesnicích, konfrontuje jejich osudy s lidskou chamtivostí a antisemitismem.
Evropa

Zlatá žeň

223 Kč
Češi i Němci
Publikace obsahuje výběr autorových článků a komentářů od roku 1998, které jsou doplněny dosud nepublikovanými úvahami o aktuálních politických tématech.
Evropa
Ukázky

Češi i Němci

80 Kč
Vesnice 'kanibalů'
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
Dějiny Portugalska v datech
Politické, ekonomické a kulturní dějiny Portugalska.
Evropa

Dějiny Portugalska v datech

585 Kč
Maďarská armáda 1919-1945
Autoři zde přinášejí ucelený přehled meziválečných událostí na maďarské politické scéně, popisují budování jednotlivých složek ozbrojených sil a podrobně mapují jejich bojové nasazení od prvních vítězných střetnutí až k hořkému konci.
Evropa

Maďarská armáda 1919-1945

495 Kč
Rodinné strategie šlechty
Devatenácté století můžeme nazvat nejen stoletím rodiny, ale též stoletím, kdy v habsburské monarchii vyvrcholila snaha měšťanstva o získání tradičních pozic šlechty.
Evropa

Rodinné strategie šlechty

305 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 55 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>