Nejprodávanější e-knihy - listopad 2021
osobnosti a osudy

Mussolini - 20%
(1x)
Biografická kniha Pierra Milzy nahlíží na mussoliniovskou látku sice z pohledu globální interpretace fenoménu fašismu, ale neopomíná ani osobní, ba intimní stránky fašistického vůdce, jenž po více než dvacet let řídil osudy Itálie.
osobnosti a osudy
Ukázky

Mussolini

399 Kč
319 Kč
Papežové moderního věku - 20%
Publikace známého historika Jaroslava Šebka představuje působení a odkaz pontifiků, kteří vstoupili do dění ve dvacátém století a na počátku třetího tisíciletí.
osobnosti a osudy
Ukázky

Papežové moderního věku

149 Kč
119 Kč
První žena, která obeplula svět - 20%
O velikých ženách se nepíše tak často, jako o velikých mužích. Autor této knihy se to snaží částečně napravit. V portrétech dvaceti pozoruhodných žen se dozvíte nejen o první ženě, která obeplula svět, ale i tom, komu se říkalo rýnská Sibyla,...
osobnosti a osudy
Ukázky

První žena, která obeplula svět

79 Kč
63 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
osobnosti a osudy
Ukázky

Tři muži proti totalitě

69 Kč
Vladimíra Čerepková - 20%
(2x)
Netradiční biografie propojuje vzpomínky pamětníků s dokumenty z pasťáků, soudů, léčeben. Součástí je rozhovor s básnířkou, který se uskutečnil rok před její smrtí. Vzniká tak detektivka života, kde o tom, kdo byla V. Čerepková, rozhodne sám čtenář.
osobnosti a osudy
Ukázky

Vladimíra Čerepková

248 Kč
198 Kč
Around the Globe. Rethinking Oral History with Its Protagonists - 20%
(1x)
Publikace Around the Globe. Rethinking Oral History with Its Protagonists přináší rozhovory s třinácti významnými osobnostmi, které se zabývají orální historií.
osobnosti a osudy
Ukázky

Around the Globe. Rethinking Oral History with Its Protagonists

160 Kč
128 Kč
Margaret Thatcherová a její politika - 20%
Tato elektronická publikace byla vytvořena v roce 2013, v roce úmrtí Margaret Thatcherové. Tištěné druhé vydání knihy poslance Evropského parlamentu Hynka Fajmona vyšlo při příležitosti osmdesátých pátých narozenin bývalé premiérky.
osobnosti a osudy
Ukázky

Margaret Thatcherová a její politika

198 Kč
158 Kč
Bratrstvo tajných hrobů - 20%
Kniha vyprávění a vzpomínek plk. Valeriána zachycuje dvacet různých případů, členěných do tématických kapitol. Jako příslovečná červená nit jimi prochází kariérní a profesní vzestup kriminalisty, od typického začátečníka, až po šéfování "mordpartě".
osobnosti a osudy
Ukázky

Bratrstvo tajných hrobů

99 Kč
79 Kč
Můj život s Reinhardem - 20%
(1x)
V roce 1976 byla vydaná v Německu velmi osobně napsaná kniha vzpomínek Liny Heydrichové, kde si připomíná nejdůležitější milníky svého života a zároveň odhaluje, jaké to bylo být manželkou Reinharda Heydricha.
osobnosti a osudy
Ukázky

Můj život s Reinhardem

149 Kč
119 Kč
Ohlédnutí - 20%
Kniha vzpomínek matky básníka Jana Zábrany je kronikou pohnutého ženského osudu a současně i nenahraditelným svědectvím o životě na malém českém městě ve 30. letech
osobnosti a osudy
Ukázky

Ohlédnutí

148 Kč
118 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 88 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>