Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2021
filosofie

Tertulián o manželství
(1x)
Tato publikace si klade za cíl představit Tertuliánovo pojetí manželství a předložit čtenáři český překlad tří Tertuliánových spisů na téma: Ad uxorem (Manželce), De exhortatione castitatis (Výzva k čistotě) a De monogamia (O jediném manželství).
filosofie

Tertulián o manželství

134 Kč
Bůh a stát

Michail Bakunin, ruský filozof, revolucionář a anarchista, představil ve svém nejznámějším textu nazvaném Bůh a stát výklad společenského vývoje, podle nějž člověk překonává stadium zvířete a božského otroctví díky své schopnosti vzpoury.

filosofie

Bůh a stát

178 Kč
O Platonovi
(1x)
Jedná se o jedinečnou tetralogii, která je dosud jediným komplexním dílem o Platonově životě a filozofii v českém jazyce. Autor nám zanechal nejen velmi čtivý text, ale i dílo, které poskytuje řadu odkazů do knih samotného Platona.
filosofie

O Platonovi

369 Kč
Pouť
(1x)
Obraz života jako cesty je pravděpodobně jedním z nejpopulárnějších obrazů světové literatury. Různé cesty vedou k různým cílům - a cesty mysli jsou právě tak skutečné jako cesty těla.
filosofie

Pouť

117 Kč
Starosť o dušu
Ako zareagovať na filozoficky komplexnú tému starosti o dušu? Pri výbere jednotlivých momentov a filozofických problémov sa pre pätnástich autorov tejto spoločnej knihy stali dôležitými otázky vzťahu k sebe, druhým, svetu a mysleniu.
filosofie

Starosť o dušu

89 Kč
Za hranicemi tváře. Levinas a socialita
Předmětem tohoto mimořádného čísla Filosofického časopisu je Levinasovo pojetí sociality, kterou autoři neredukují na etický vztah k druhému, jak je Levinas běžně vykládán, ale snaží se ji chápat šířeji, také jako vztah erotický a politický.
filosofie

Za hranicemi tváře. Levinas a socialita

108 Kč
Záhyb
Fascinující text francouzského filosofa Gillese Deleuze přehýbá Leibnizovy barokní koncepce do naší epochy poznamenané podobně jako baroko ztrátou racionalistických a pozitivistických jistot, a z mnohých perspektiv nahlíží na zásadní problémy světa.
filosofie

Záhyb

224 Kč
Cesta císařovny
(1x)
Stará čínská tajemství, jak dosáhnout skutečné radosti, rozkoše, spokojenosti a moci.
filosofie

Cesta císařovny

279 Kč
Fichtovy pragmatické dějiny lidského ducha
Kniha se věnuje jednomu z předních filosofů německého idealismu J. G. Fichtovi (1762-1814), zejména jeho stěžejnímu spisu Základ všeho vědosloví a na něj navazujícímu Nárysu vědosloví vlastního.
filosofie

Fichtovy pragmatické dějiny lidského ducha

171 Kč
Jíst slušně
Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme?
filosofie

Jíst slušně

268 Kč
Zobrazuji 111 - 120 z 155 položek
<< < 1 .. 10 11 12 13 14 .. 16 > >>