Nejprodávanější tituly - prosinec 2021
Rusko

Záhadné taje Sibiře
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
Rusko

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
Rusko 1917. Katastrofa
(3x)
Zubovova kniha představuje osobitý pohled na ruské revoluce, únorovou a říjnovou, v roce 1917. Autor se zde formou přednášek zamýšlí nad příčinami politického a sociálního napětí v carském Rusku na počátku 20. století.
Rusko
Ukázky

Rusko 1917. Katastrofa

259 Kč
Za rudým ostnatým drátem
Řadový voják Josef Sedlmeier za války prošel různými frontami, byl raněný a jaro roku 1945 ho zastihlo spolu s dalšími vojáky na únikové cestě směrem na západ, domů, případně do amerického válečného zajetí....
Rusko

Za rudým ostnatým drátem

314 Kč
Lenin ve vlaku
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
Rusko
Ukázky

Lenin ve vlaku

313 Kč
Dějiny Ruska v datech
Stručné a přehledné dějiny Ruska od Kyjevské Rusi po současnost. Autoři kladou důraz zejména na politické dějiny, stranou však nezůstává ani oblast kultury a hospodářství.
Rusko

Dějiny Ruska v datech

449 Kč
Od Rusi k Rusku
Vyčerpávající studie o vzniku Rusi a následně Ruska podávávající též nástin teorie etnogeneze a pasionarity jako cyklického růstu a rozpadu energie etnických skupin. Koncepce ojedinělá, v Česku doposud nepublikovaná.
Rusko

Od Rusi k Rusku

493 Kč
Čechoslováci v Gulagu II.
Druhý díl knihy Čechoslováci v Gulagu je volným pokračováním publikace odvozené od stejnojmenného televizního dokumentu a přibližuje osudy dalších dvanácti krajanů postižených politickými represemi v Sovětském svazu ve 20. až 50. letech minulého stol
Rusko

Čechoslováci v Gulagu II.

224 Kč
Horké léto 1918
(1x)
Na samém počátku jara 1918 se ruská říše zmítala ve stále zběsilejší občanské válce, do jejíhož víru se záhy aktivně zapojili českoslovenští dobrovolci, kteří po několika konfliktech rozhodně vystoupili se zbraní v ruce proti bolševikům.
Rusko

Horké léto 1918

134 Kč
Minulost jedné iluze
(4x)
Ačkoliv od francouzského vydání uplynulo již více než dvacet let, jde o jednu z nejprovokativnějších knih o 20. století.
Rusko

Minulost jedné iluze

448 Kč
Revoluční Rusko 1891-1991
(2x)
Renomovaný historik a jeden z předních britských odborníků na ruské a sovětské dějiny zkoumá bolševickou revoluci nikoliv jako izolovanou událost, ale jako staletý koloběh násilí a snah dosáhnout utopických cílů.
Rusko

Revoluční Rusko 1891-1991

351 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 18 položek
1 2 > >>