Nejprodávanější tituly - prosinec 2021
literatura

Obklopeni knihami - 11%
Knihovny se spisovateli pojí nezpřetrhatelné pouto. Příběhy slavných literátů, kteří strávili část své kariéry obklopeni knihami.
literatura

Obklopeni knihami

269 Kč
239 Kč
To že je Kafka? - 11%
(3x)
Při pátrání v knihovnách i archivech a během badatelských cest do Prahy či Izraele nalézal Kafkův životopisec Reiner Stach nečekané poklady: nesrovnalosti v rukopisech, dosud nezveřejněné fotografie a úryvky z dopisů i svědectví Kafkových současníků.
literatura
Ukázky

To že je Kafka?

358 Kč
318 Kč
Nejlepší hlavy mé generace - 11%
(1x)
V knize Nejlepší hlavy mé generace Ginsberg vychází především z vlastní zkušenosti, popisuje svá první setkání s Kerouacem, Burroughsem i dalšími členy beat generation a nabízí na ně vskutku neotřelý, kritický a přitom nesmírně živý pohled.
literatura

Nejlepší hlavy mé generace

448 Kč
398 Kč
Paměti spisovatele Broučků - 11%
(1x)
V Pamětech spisovatele Broučků přibližuje Jan Karafiát svůj bohatý života – své dětství v Jimramově (tedy po staru Imramově, jak jej sám nazývá), studia v cizině i následné působení v Čechách a na Moravě.
literatura

Paměti spisovatele Broučků

311 Kč
276 Kč
Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - 11%
Monografie se zabývá medialitou díla Karla Teigeho a Vítězslava Nezvala, dvou vůdčích postav českého poetismu, z pohledu filozofie médií.
literatura

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval

203 Kč
181 Kč
Křesťan – kritik – básník - 11%
(2x)
Rozsáhlý výbor z esejistiky a publicistiky Thomase Stearnse Eliota poskytne reprezentativní průřez jeho kritickými a interpretačními úvahami k evropské literatuře od Vergilia přes Shakespeara až po Dickense, Joyce, Ezru Pounda a Djunu Barnesovou.
literatura

Křesťan – kritik – básník

448 Kč
398 Kč
Duchovní rozměr fenoménu Foglar - 11%
Působení literárního a výchovného díla Jaroslava Foglara patří mezi mimořádné a pozoruhodné jevy české kultury dvacátého století.
literatura

Duchovní rozměr fenoménu Foglar

Pavel Hošek (ed.)
252 Kč
224 Kč
Jakub Deml a literární tradice - 11%
(1x)
Almanach shrnuje čtyřiadvacet příspěvků z konference a čtenářského setkání v tasovské sokolovně 16. a 17. září 2016 a tři přednášky zahraničních slavistů Xaviera Galmiche, Josepha Normona Rostinského a Alexandera Wölla.
literatura

Jakub Deml a literární tradice

312 Kč
278 Kč
Bibliografie díla F. X. Šaldy - 11%
Bibliografie díla F. X. Šaldy představuje relativně úplný, anotovaný soupis prací zakladatele moderní české umělecké kritiky.
literatura

Bibliografie díla F. X. Šaldy

468 Kč
416 Kč
Kafka 2 - Roky rozhodování - 11%
Druhá část třídílná biografie o životě a díle jednoho z nejznámějších a nejčtenějších autorů světové literatury, pražského německy píšícího spisovatele Franze Kafky (1883–1924) je rozsahem i významem monumentální, výjimečná a zcela ojedinělá.
literatura
Ukázky

Kafka 2 - Roky rozhodování

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 80 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 8 > >>