Nejprodávanější e-knihy - prosinec 2021
historické osobnosti

Případ Toman - 20%

Zákulisí vyšetřování hrůzného zločinu na Moravě  Četníci v roce 1911 našli na Moravě mužské tělo s odseknutou bradou, nosem i přirozením. To, co zprvu vypadá jako čin psychopata, se záhy ukáže být pokusem o rafinovaný pojišťovací podvod.

historické osobnosti
Ukázky

Případ Toman

279 Kč
223 Kč
Heinrich Himmler - 20%
Skutečně epochální práce německého historika a proslulého odborníka na nacismus Petera Longericha odhaluje poslední nevyjasněné otázky kolem říšského vůdce SS Heinricha Himmlera (1900–1945).
historické osobnosti
Ukázky

Heinrich Himmler

764 Kč
611 Kč
Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
historické osobnosti
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů - 20%
Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat pro příčinách a úmyslech historických osobností.
historické osobnosti
Ukázky

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů

179 Kč
143 Kč
100 x Václav Havel - 20%
100 slavných i méně známých, ale důležitých výroků Václava Havla. Vět, které vstoupily do dějin a o kterých má smysl přemýšlet i dnes. Čítanka Havlových výroků s komentářem a výkladem, která Václava Havla přibližuje dnešním čtenářům…
historické osobnosti
Ukázky

100 x Václav Havel

159 Kč
127 Kč
Na karnevalu dějin - 20%
Jméno Leonida Pljušče (1939–2015), významného disidenta sovětské éry, je spojováno zejména s oběťmi politicky motivovaného zneužívání psychiatrie.
historické osobnosti
Ukázky

Na karnevalu dějin

258 Kč
206 Kč
Rudý Zeman - 20%
(2x)
Rudý Zeman je opět příběhem novinářského pátrání, které jde do hloubky zásadních politických etap Miloše Zemana a jeho vztahů.
historické osobnosti
Ukázky

Rudý Zeman

249 Kč
199 Kč
Václav IV. - záhady a mysteria - 20%
Příběh dramatického období českých dějin a českého krále, který se ujal vlády ve velice složité době. Zemřel za dramatických okolností husitského převratu v Praze, který je českými historiky pokládán za prolog k dlouhotrvajícím husitským válkám, jež České království přivedly až na pokraj v chaosu.
historické osobnosti
Ukázky

Václav IV. - záhady a mysteria

199 Kč
159 Kč
Vladislav Jindřich - 20%
Přestože nejmladší syn druhého českého krále Vladislava a jeho manželky Judity Durynské nepatří mezi nejznámější osobnosti českého středověku, nelze přehlédnout, že stál u zrodu královských Čech.
historické osobnosti
Ukázky

Vladislav Jindřich

198 Kč
158 Kč
Denník - 20%
V knize je zachycena atmosféra a boje v rakousko-uherské armádě v Rusku a Itálii, zajetí kozáky, vstup do legií, ústup z Ukrajiny po bolševické revoluci, boje a život na Transsibiřské magistrále a cesta s 18. lodním transportem do svobodné vlasti.
historické osobnosti
Ukázky

Denník

169 Kč
135 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 53 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>