Nejprodávanější tituly - prosinec 2021
Evropa

Zlatá žeň
(2x)
Tématem knihy jsou polsko-židovskéh vztahy během druhé světové války i krátce po ní – zabývá se přejímáním židovského majetku Poláky, líčí zoufalou situaci Židů na polských vesnicích, konfrontuje jejich osudy s lidskou chamtivostí a antisemitismem.
Evropa

Zlatá žeň

223 Kč
Vesnice 'kanibalů'
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
Lichtenštejnsko - stručná historie států
Dnešní knížectví se vydalo za vlády knížete Jana Adama II. úspěšně do 21. století.
Evropa

Lichtenštejnsko - stručná historie států

180 Kč
Tělo, věda, stát
(1x)
Kniha se zabývá profesionalizací porodnictví v osvícenském období.
Evropa

Tělo, věda, stát

338 Kč
Bulharsko
Autor pojednává o jednom ze dvou nejmladších států Evropské unie, který však délkou svých dějin patří k těm nejstarším v rámci Evropy, i když stále ještě ne k těm dost probádaným. Tudy vedla cesta, kudy do nitra kontinentu přicházela neolitická civilizace, zde měli svá království Thrákové, zájmy Řekové a po nich Římané, sem zamířili Slované i turkitští Bolgaři a vznikly tu 1. a 2. bulharská říše soupeřící s Byzancí. Po dlouhém období v osmanské říši se v 19. století zrodil nový bulharský stát, který se stal významným činitelem v rámci oblastí Balkánu a jímž je dodnes.
Evropa

Bulharsko

144 Kč
Lucembursko - stručná historie států
Stručné dějiny Lucemburska, jednoho z nejmenších evropských států, ale s velmi pozoruhodnou historií a obecně známými příbuzenskými vazbami na český trůn.
Evropa

Lucembursko - stručná historie států

108 Kč
My z Jedwabneho
Autorka rekonstruuje události v Jedwabnem, které se odehrály v červenci r. 1941, jejichž následkem bylo masové vyvraždění Židů v obci, na němž se podíleli Poláci.
Evropa

My z Jedwabneho

468 Kč
Rodinné strategie šlechty
Devatenácté století můžeme nazvat nejen stoletím rodiny, ale též stoletím, kdy v habsburské monarchii vyvrcholila snaha měšťanstva o získání tradičních pozic šlechty.
Evropa

Rodinné strategie šlechty

305 Kč
Cesta Karla IV. do Francie
Autor pojal poslední velkou diplomatickou cestu císaře Karla IV. jako dialog mezi textem a obrazem, mezi dobovými relacemi kronikářů s reportážními vyobrazeními iluminátorů rukopisů francouzské provenience.
Evropa

Cesta Karla IV. do Francie

1 103 Kč
Češi v 1. světové válce, 2. díl
Druhý díl projektu je věnován válečným zážitkům českých vojáků na frontách Rakouska-Uherska za 1. světové války a líčení jednotlivých válečných tažení Rakouska-Uherska na válčišti v Srbsku, Černé Hoře, Rusku, Rumunsku, Jadranu a Itálii.
Evropa

Češi v 1. světové válce, 2. díl

279 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 55 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>