Nejprodávanější tituly - prosinec 2021
regionální literatura

Šumava - Za tajemstvím horských jezer - 11%
Na Šumavě vzniklo deset ledovcových jezer. Dvě se postupně zanesla usazeninami a zcela zanikla. Zbývajících osm se dochovalo a dodnes ukazují svou krásu a jedinečnost. Na české straně Šumavy se nachází celkem pět ledovcových jezer: Černé a Čertovo
regionální literatura

Šumava - Za tajemstvím horských jezer

296 Kč
263 Kč
Za pověstmi Šumavy - 20%
Šumavské pověsti, které jsou vám v této knize předloženy, jsou klíčem k životu našich předků. Vyprávění se totiž může tradovat po mnohé generace a nese v sobě určitou starobylost. Lidová slovesnost Šumavy se rozpadá na německé a české zdroje jazykové.
regionální literatura
Ukázky

Za pověstmi Šumavy

189 Kč
151 Kč
Doudlebsko od jara do zimy - 11%
(2x)
Kniha mapuje lidové zvyky, slavnosti a zábavy v národopisné oblasti Doudlebska během kalendářního roku. Autor při jejím psaní vycházel především ze svého bohatého archivu nahrávek vyprávění pamětníků, odborné literatury, kronik a memoárů.
regionální literatura

Doudlebsko od jara do zimy

315 Kč
280 Kč
Hronov nad Metují a okolí - 11%
Druhé vydání pozoruhodné knížky z roku 1911, jíž chtěl hronovský knihtiskař Josef Bláha spolu se svými spolupracovníky náležitě představit město a jeho okolí.
regionální literatura

Hronov nad Metují a okolí

169 Kč
150 Kč
Plzeňský místopis
Velmi podrobný plzeňský místopis, který volně navazuje na Plzeňsko-český slovník. Několik stovek hesel vysvětlí, proč se jednotlivé plzeňské lokality tak jmenují a kde leží.
regionální literatura
Ukázky

Plzeňský místopis

134 Kč
Praha neznámá II - 11%
V druhém díle Prahy neznámé nás autor zavede do dalších méně známých pražských čtvrtí.
regionální literatura

Praha neznámá II

359 Kč
319 Kč
Šumava - 20%
Kniha představuje Šumavu a město Sušici v době první republiky, kdy docházelo k rozmachu turistického ruchu a k výstavbě turistických chat a rozhleden.
regionální literatura

Šumava

699 Kč
559 Kč
Tajemné stezky - Tábor tajemné město nad Lužnicí - 11%
Spisovatel Otomar Dvořák má k městu osobní vztah, neboť v něm prožil část dětství, znal některé ze zdejších rodáků a vyslechl jejich téměř neuvěřitelné příběhy, z nichž mnohé jsou vůbec poprvé zveřejněny tiskem.
regionální literatura

Tajemné stezky - Tábor tajemné město nad Lužnicí

269 Kč
239 Kč
Věznice borská
Podrobná historie jedné z nejvýznamnějších a nejznámějších plzeňských budov. Kniha popisuje její výstavbu, první vězně, zázemí věznice, ale také slavné útěky, známé politické vězně i její chmurnou historii – politické procesy z padesátých let.
regionální literatura
Ukázky

Věznice borská

134 Kč
Most do budoucnosti - 11%
V šedesátých a sedmdesátých letech 20. století bylo kvůli povrchové těžbě uhlí zlikvidováno jedno z nejcennějších historických měst severních Čech. Náhradou za starý vznikl nový Most, který vzbuzoval veliká očekávání, ale nakonec stal symbolem úpadku
regionální literatura

Most do budoucnosti

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 188 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 19 > >>