Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2021
sociologie

Smrt Západu - 6%

Nesmírně poutavá kniha, kterou však čtenář může strávit pouze tehdy, zbaví-li se všech svých předsudků k náboženství a víře.

sociologie

Smrt Západu

315 Kč
296 Kč
Antropologie a problémy moderního světa - 11%
(1x)
Text publikace tvoří tři přednášky, které francouzský lingvista, filozof, etnolog a antropolog Claude Lévi-Strauss proslovil při své čtvrté návštěvě Japonska na jaře roku 1986 v Tokiu.
sociologie

Antropologie a problémy moderního světa

135 Kč
120 Kč
Bulhaři v Čechách - 11%
Kniha pojednává o bulharské etnické menšině v současnosti.
sociologie

Bulhaři v Čechách

108 Kč
96 Kč
České sociální vědy v exilu - 6%
Kniha ukazuje na základě osobních rozhovorů, případně publikovaných interview, jak se nucení běženci vyrovnávali s novým prostředím, jak byli přijati a jak postupně dosahovali akademických, případně expertizních pozic na univerzitách a jiných pracovištích.
sociologie

České sociální vědy v exilu

254 Kč
239 Kč
Dějiny a řády života - 11%
Tato kniha je dílem historika se specializací na východoevropské dějiny. Je určena širší čtenářské obci, ale mohla by - právě svou srovnávací perspektivou - lecčím přispět i odborníkům.
sociologie

Dějiny a řády života

320 Kč
284 Kč
Postkoloniální myšlení II - 11%
(1x)
Publikace obsahuje klasické texty definující témata univerzality a diference, rezistence, jazyka jako epistemologické a imaginativní struktury moci ad.
sociologie

Postkoloniální myšlení II

243 Kč
216 Kč
Konečná krajina - 11%
Kniha esejů je koncipována jako soubor textů zkoumajících problematiku médií v postkomunistické východní Evropě ve srovnání se západním světem (především Japonskem).
sociologie

Konečná krajina

299 Kč
266 Kč
Dandysmus - 11%
Esej francouzské filozofky přináší ojediněle fundovaný výklad fenoménu dandysmu i zasvěcené portréty jeho hlavních představitelů, jakými byli Brummell, Baudelaire, Byron, Wilde či Barbey d´Aurevilly.
sociologie

Dandysmus

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 58 položek
<< < 1 .. 4 5 6