Nejprodávanější tituly - únor 2021
moderní svět a civilizace

Vznik Evropy - 20%
(1x)
Soužití v Evropské unii i její současná krize jsou podněty k zamyšlení nad tím, co Evropa znamená a jak vznikla. Úkolem této knížky je pokusit se zodpovědět, jak vznikala Evropa v dějinném procesu.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Vznik Evropy

199 Kč
159 Kč
Civilizace naší Země - 11%
Tato kniha je plná příběhů, lidských osudů a dobrodružství. Naše putování lidskou historií a civilizacemi začíná v bájné Atlantidě. Pokračuje Egyptem, starým Řeckem, Římem, středověkem a lidské příběhy nás přivedou až do dnešní civilizace.
moderní svět a civilizace

Civilizace naší Země

387 Kč
344 Kč
Co nesmíte vědět! - 11%
(16x)
Autor v knize vysvětluje neobyčejně jednoduchým a srozumitelným stylem fungování bankovního a finančního systému, jak a proč vzniká inflace a jak se jí dá zabránit. Kromě toho píše jmenovitě o lidech v pozadí, kteří řídí náš svět.
moderní svět a civilizace

Co nesmíte vědět!

351 Kč
312 Kč
Muž jako evoluční inovace? - 6%
(3x)
Jaké jsou etologie a životní strategie příslušníků mužského pohlaví u lidí i v živočišné říši? Jak vlastně fungují mužské society a co je jejich emocionálním tmelem?
moderní svět a civilizace

Muž jako evoluční inovace?

242 Kč
228 Kč
Nejspanilejší ze všech bohů - 20%
Jsme plně svobodní, částečně, anebo je naše svoboda jenom zdánlivá, zatímco každý náš čin je okem řetězu příčin a důsledků? Otázka svobodné vůle zaměstnává teology, filozofy, psychology i právníky tisíce let.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Nejspanilejší ze všech bohů

140 Kč
112 Kč
Svoboda jménem zlato - 20%
(1x)
Co by znamenal návrat ke zlatému standardu?Jakou roli hraje v historickém kontextu zlato? Profesor podnikové ekonomiky Dr. Hans J. Bocker - přední švýcarský ekonom se v knize věnuje aktuálnímu tématu dnešní doby - nemocnému peněžnímu hospodářství.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Svoboda jménem zlato

169 Kč
135 Kč
Towards an Environmental Society? / Směrem k environmentální společnosti? - 11%
Jak je patrné ze samotného názvu této knihy, posun společnosti směrem k environmentálnímu myšlení a výsledkům je vekou otázkou. Před několika lety jsme oslovili s touto otázkou kolegy z různých oborů, kteří podle našeho názoru mají co říci.
moderní svět a civilizace

Towards an Environmental Society? / Směrem k environmentální společnosti?

234 Kč
208 Kč
Interkulturní komunikace - 20%
Prudký celosvětový rozvoj civilizace přináší spoustu nových jevů, které se intenzivně prosazují v praxi, ale až následně se dostávají do zájmového pole vědy. Jedním z těchto nových fenoménů je interkulturní komunikace.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Interkulturní komunikace

271 Kč
217 Kč
Člověk a jeho postavení ve světě - 20%
Současný proces globalizace otvírá i nabízí nejrůznější alternativní způsoby bytí, spolužití, uvažování i politického jednání. Postmoderní postoj znamená nic nehodnotit coby správnější, pravdivější či morálnější.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Člověk a jeho postavení ve světě

149 Kč
119 Kč
Kde končí pustina? - 11%
(1x)
Významný americký historik a sociolog ve své práci zkoumá, jak a proč v západní kultuře došlo k potlačení transcendentního rozměru lidské osobnosti a nakolik tento proces přispěl k překotnému rozvoji umělého životního prostředí a technokratické politiky.
moderní svět a civilizace

Kde končí pustina?

404 Kč
359 Kč
Zobrazuji 151 - 160 z 160 položek
<< < 1 .. 14 15 16