Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme?
Publicista Jaroslav Kopecký a kuchařský mistr Vladimír Suchý se spolu vypravili na průzkum do 43 zemí a zjistili, čím je která národní kuchyně proslulá, na čem si kde lze pochutnat a co by se rozhodně nemělo vynechat.
Neobyčejná Paličkou praštěná kuchařka Apettite for Destruction je nekonvenční fúzí vaření a hudby koncipovaná jako rádiový playlist. Nabízí padesát receptů a padesát hudebních specialit. Pobavíš se a pochutnáš si ty i tvoji blízcí.
Mé mámě je devadesát tři, táta umřel v devadesáti. Ze šestnácti mých strýců a tet z tohoto světa nejdřív odešla teta Marika. Bylo jí teprve osmdesát osm, rekordmanem je strýc Bohdan, nedávno oslavil sto dva let.
Kuchařka "na vandru!" je kulinářským záznamem dobrodružné cesty Pobaltím - k estonským hranicím s Ruskem až na konec světa. Najdete v ní dojmy z výletu a fotografie, ale především recepty z celého regionu, a také z výletu do Helsinek.