Nejprodávanější tituly - únor 2021
poezie

Vyměřování vzdálenosti
Básnický debut scénáristy, laureáta Literární soutěže Františka Halase a publicisty Jana Jindřicha Karáska je záznamem o zmizení, ale také pojednání o tom, co určuje charakter člověka. Jak na něj budeme po jeho odchodu vzpomínat?
poezie

Vyměřování vzdálenosti

143 Kč
Podzim
(1x)

Autor je skladatel, textař a saxofonista legendární hudební skupiny Plastic People, básník a spisovatel. Básnická sbírka obsahuje převážně texty z let 2016 - 2020. Doslov Eva Turnová.

poezie

Podzim

224 Kč
Kniha haiku
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
poezie

Kniha haiku

178 Kč
Ve snu ve snu snil jsem sen
(1x)
Obsáhlý výbor z básnické tvorby předního amerického básníka, žijící legendy a ikony San Franciska Lawrence Ferlinghettiho.
poezie

Ve snu ve snu snil jsem sen

358 Kč
Magorova krabička

Básně z 80. let minulého století. Doslov František Stárek Čuňas.

poezie

Magorova krabička

242 Kč
Magor dětem
(6x)
Knížku půvabných veršů pro malé děti napsal básník, esejista a kulturní organizátor Ivan M. Jirous v osmdesátých letech během těžkého žaláře ve Valdicích, do něhož byl odsouzen z politických důvodů.
poezie

Magor dětem

269 Kč
Kulturní kamikadze

Výbor obsahuje písňové texty a básně uveřejněné v samizdatových edicích. Knížka vychází z vydání, které vyšlo v roce 1999 pod názvem Radio. Doslov Vratislav Brabenec, Ivan M. Jirous, Marie Benetková, Jan Lopatka, Pavel Zajíček a Jaroslav Riedel.

poezie

Kulturní kamikadze

242 Kč
Mýty a texty
(1x)
Obsáhlá báseň Garyho Snydera. Mýty a texty Garyho Snydera (*1930) vyšly poprvé v roce 1960. Dnes je můžeme směle zařadit do stejné roviny jako Eliotovu Pustinu, Poundova Cantos či Williamsův Paterson.
poezie

Mýty a texty

233 Kč
Zboží
Jednapadesát básní sbírky je uspořádáno do čtyř oddílů, členěných ještě navíc po úvodní básni každého z nich čtyřmi „minimotty“ ve znění: „klimatizováno“, „monitorováno“, „neaktualizovat“ a „nepřeposílat“.
poezie

Zboží

143 Kč
Výlevy Nářky Smích
(1x)
Výlevy Nářky Smích je zatím poslední sbírka Lawrence Ferlinghettiho z roku 2014. Knížka možná skromná co do počtu stran, bohatá však co do obsažnosti sdělení – na to jsme ostatně u tohoto básníka zvyklí. Vychází u příležitosti 100. narozenin autora.
poezie

Výlevy Nářky Smích

224 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 410 položek
1 2 3 .. 41 > >>