Nejprodávanější e-knihy - únor 2021
filosofie

Protestant 2020/2 - 18%
Erazima Koháka připomínáme rozhovorem Chceme být národ velkorysý anebo národ bázlivý? z r. 2015. Výtvarnou biblickou dějepravu Nakresli mi bibli Zdeňka Šorma recenzují P. Turecký a T. Trusina....
filosofie
Ukázky

Protestant 2020/2

22 Kč
18 Kč
Člověk v šíleném dění světa - 20%
Každý, kdo se chce systematicky věnovat dílu Gillesa Deleuze, se musí vypořádat se skutečností, že kontinuita jeho myšlení je nabourána mnohými zlomy, z nichž tím největším je úzká spolupráce s Félixem Guattarim a neodlišitelnost obou autorů.
filosofie
Ukázky

Člověk v šíleném dění světa

130 Kč
104 Kč
K filosofii socialismu - 20%
(1x)
G. M. Tamás je dnes znám jako marxista, bývalý disident a liberální postdisident, není však známo, jak režimy před rokem 1989 a po něm vlastně analyzoval. Tento výbor si klade za úkol napravit právě tento nedostatek
filosofie
Ukázky

K filosofii socialismu

135 Kč
108 Kč
Kdo vládne světu? - 20%
Nejnovější kniha intelektuála, filozofa a aktivisty Noama Chomského přináší důkladnou kritickou analýzu současné mezinárodní situace.
filosofie
Ukázky

Kdo vládne světu?

270 Kč
216 Kč
Myslet v diktatuře korektnosti - 20%
Existují správné a nesprávné názory? Existují správné a nesprávné postoje? Tyto otázky mají v naší postmoderní době jedinou přijatelnou odpověď: ne, neexistují, protože názory a postoje jsou jen odlišné, nikoli správné či nesprávné.
filosofie
Ukázky

Myslet v diktatuře korektnosti

100 Kč
80 Kč
Na rozhraních fenomenologie - 20%
Edmund Husserl vytyčil nové filosofické téma: pole samotné zkušenosti. Když Emmanuel Levinas hovoří o Touze a Druhém, jakým zkušenostem tato okázale pronášená slova vlastně odpovídají?
filosofie
Ukázky

Na rozhraních fenomenologie

180 Kč
144 Kč
Předzpěv k Andělskému pozdravení - 20%
Charakteristickým rysem modlitby růžence je opakování stejných slov. Může nám tato modlitba pomoci setrvat v Boží přítomnosti? Otec Jeroným se růženec modlil po mnoho let a získaná zkušenost ho vedla k napsání krátkého „předzpěvu“.
filosofie
Ukázky

Předzpěv k Andělskému pozdravení

65 Kč
52 Kč
Boží poselství světu - 20%
Je Bůh mstivá nadpřirozená bytost mužského pohlaví, která vyžaduje poslušnost, trestá a odměňuje? A existuje nebe? Walsch rozkrývá mnohé z oblastí, v nichž podle jeho názoru lidstvo zcela mylně chápe Boha.
filosofie
Ukázky

Boží poselství světu

229 Kč
183 Kč
Ctnost sobectví - 20%
V tomto souboru článků, Randová nabízí „nové pojetí egoismu“ založené na rozumu, jako nástroji uchování lidského života. Je to pojetí vylučující jakoukoli formu obětování, jak sebe ostatním tak ostatních sobě.
filosofie
Ukázky

Ctnost sobectví

229 Kč
183 Kč
Ethics, Life and Institutions - 20%
Výsledky moderní evoluční biologie naznačují, že mravnost v lidských společnostech není jen nějakou konvenční „nadstavbou“, nýbrž navazuje na podstatné rysy všeho živého a rozvíjí je specificky lidskou kulturou.
filosofie
Ukázky

Ethics, Life and Institutions

250 Kč
200 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 53 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>