Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2021
společenské vědy

Velký nivelizátor - 11%
Od dob, kdy lidé začali obdělávat půdu, chovat hospodářská zvířata a předávat své úspory příštím generacím, stala se ekonomická nerovnost určujícím rysem naší civilizace.
společenské vědy

Velký nivelizátor

628 Kč
558 Kč
Vzdorující demokracie - 11%
(1x)
Kniha se v jednotlivých kapitolách přímočarým a srozumitelným jazykem zabývá klíčovými faktory současného vývoje Turecka.
společenské vědy

Vzdorující demokracie

179 Kč
159 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
společenské vědy

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Lid versus demokracie - 11%
(2x)
Autoritářští populisté po celém světě – od Indie po Turecko a od Polska po Spojené státy – rozšiřují a upevňují svůj politický vliv a moc.
společenské vědy
Ukázky

Lid versus demokracie

357 Kč
318 Kč
Soumrak západního liberalismu - 11%
Autor přesvědčivě zachycuje dynamiku současné krize liberální demokracie a ukazuje, jak hegemonie Západu postupně oslabuje, zatímco jiné kulturní a civilizační okruhy v ekonomické i geopolitické oblasti významně posilují.
společenské vědy

Soumrak západního liberalismu

259 Kč
230 Kč
Milá Ijeawele aneb Feministický manifest v patnácti doporučeních - 11%
Adichieová se ve dvou esejích vyrovnává s feminismem a obhajuje jej. Feminismus pro ni není bojem za ženská práva, ale snahou o lepší svět pro všechny.
společenské vědy

Milá Ijeawele aneb Feministický manifest v patnácti doporučeních

179 Kč
159 Kč
Šáhinšáh - 11%
(2x)
Ryszard Kapuściński s chirurgickou přesností popisuje, jak samolibost „krále králů“ dovedla krok za krokem Írán až k revoluci. I proto kniha není jen „o Íránu“ a „o šáhovi“, ale především o mechanismu revoluce kdekoli na světě.
společenské vědy

Šáhinšáh

359 Kč
319 Kč
Velký regres
(1x)
Sedmnáct intelektuálů, renomovaných sociologů, politologů a filozofů, z nichž mnozí jsou české veřejnosti známi ( Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek nebo Václav Bělohradský), pátrá po příčinách a souvislostech znepokojivého stavu, v němž jsme se ocitly.
společenské vědy

Velký regres

89 Kč
Druhá derivace touhy I - 11%
(4x)
Úvahy ekonoma Tomáše Sedláčka se ohlíží za událostmi nabitým desetiletím. Jedná se o jednu z nejdelších a nejsouvislejších sérií úvah v českém teritoriu, která ukazuje autorovu názorovou integritu a pestrost myšlenek...
společenské vědy

Druhá derivace touhy I

313 Kč
278 Kč
Ekologie mysli - 11%
Stěžejní dílo anglo-amerického antropologa Gregoryho Batesona se pokouší na podkladě poznatků kybernetiky, teorie systémů a teorie informace postihnout podstatu řádu a organizace živého světa.
společenské vědy

Ekologie mysli

511 Kč
454 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 549 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 55 > >>