Nejprodávanější tituly - únor 2021
sociologie

Príspevok Alfreda Schütza k sociologickej teórii - 11%
Kniha poprvé u nás ve větším rozsahu představuje dílo významného sociologa 20. století Alfreda Schütze a přináší první překlady jeho textů. Studie o A. Schützovi jsou v češtině a slovenštině, překlady jeho textů ve slovenštině.
sociologie

Príspevok Alfreda Schütza k sociologickej teórii

510 Kč
454 Kč
Smrt Západu - 6%

Nesmírně poutavá kniha, kterou však čtenář může strávit pouze tehdy, zbaví-li se všech svých předsudků k náboženství a víře.

sociologie

Smrt Západu

315 Kč
296 Kč
Sociální gerontologie aneb Senioři mezi námi - 20%
Autorka v předmluvě této knihy vyjadřuje přesvědčení, že porozumění je základním předpokladem nejen kvalitního, bezkonfliktního soužití generací, ale i pro pozdější péči o nemocné seniory.
sociologie
Ukázky

Sociální gerontologie aneb Senioři mezi námi

110 Kč
88 Kč
Tmel společnosti - 11%
. Kniha představuje významný milník v Elsterově práci a má dodnes značný ohlas mezi politology, politickými filosofy, sociology a ekonomy.
sociologie

Tmel společnosti

347 Kč
308 Kč
Doprovázení v pomáhajících profesích - 6%
Jádro knihy tvoří koncept doprovázení – jeho součástí je typologie, v jejímž rámci nejprve členíme doprovázení na laické a na profesionální. Kniha přináší nový sociologizující pohled na význam doprovázení v životě člověka.
sociologie

Doprovázení v pomáhajících profesích

254 Kč
239 Kč
Etika sociálních konfliktů - 11%
Jaké příčiny a důvody vedou k sociálním konfliktům? Jaké zneuznání považují lidé za natolik nepřijatelné, aby se do řešení sociálních konfliktů aktivně zapojili?...
sociologie

Etika sociálních konfliktů

162 Kč
144 Kč
Německé politické strany na Moravě (1890-1918) - 11%
Práce brněnského historika přibližuje zašlý svět moravských Němců, plný vzrušených debat, hledání vlastní identity i cest k soužití se svými českými spoluobčany, který se odehrával kolem roku 1900.
sociologie

Německé politické strany na Moravě (1890-1918)

540 Kč
480 Kč
Sociální dovednosti ve škole - 20%
Cílem publikace je zmapovat prostředí školy ze sociálněpsychologického úhlu pohledu, objasnit projevy různých fenoménů a načrtnout, jak souvisejí s efektivitou edukačních procesů.
sociologie
Ukázky

Sociální dovednosti ve škole

305 Kč
244 Kč
Towards an Environmental Society? / Směrem k environmentální společnosti? - 11%
Jak je patrné ze samotného názvu této knihy, posun společnosti směrem k environmentálnímu myšlení a výsledkům je vekou otázkou. Před několika lety jsme oslovili s touto otázkou kolegy z různých oborů, kteří podle našeho názoru mají co říci.
sociologie

Towards an Environmental Society? / Směrem k environmentální společnosti?

234 Kč
208 Kč
Úvod do sociohistorie - 11%
Kniha stručně představuje přístup a metodu kombinující sociologii a historii. Autor nastiňuje zvláštnosti obou disciplín, charakterizuje jejich stěžejní osobnosti a díla a poté vybírá klíčová východiska, se kterými může sociohistorik pracovat.
sociologie

Úvod do sociohistorie

203 Kč
180 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 109 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 > >>